Zaljubljeni kupuju poklone

I. D. LABOVIĆ - M. V. MITROVIĆ

ponedeljak, 13. 02. 2012. u 21:46

Заљубљени купују поклоне
Pred "Dan zaljubljenih" Beograđani pohrlili u prodavnice kako bi obradovali voljene osobe. Kupuju se plišana srca, donji veš, a traženi su i parfemi, igračke, cveće, ikebane...

SRCA sa ručicama, plišane igračke, vino i bombonjere uveliko su okitili izloge prestoničkih radnji pred Dan zaljubljenih. Uprkos snegu i mrazu, Beograđani su počeli da špartaju gradom u potrazi za savršenim poklonom za drage osobe. U ponudi ima svega, pa zaljubljeni mogu da pazare poklone od svega 100 dinara, koliko košta plišano srce kod uličnih prodavaca, pa do nekoliko hiljada dinara za one sa "dubljim džepom".

Iako za neke ovaj praznik predstavlja samo "izmišljotinu" kako bi trgovci zaradili novac, u ponedeljak smo na ulicama prestonice zatekli mladiće i devojke koji su znatiželjno razgledali i birali najoriginalnije poklone.

- Najčešće kupuju muškarci i to uglavnom plišana srca koja se mogu pazariti za 245 do 1.850 i plišane igračke koje se mogu kupiti po ceni od 3.500 do 5.500 dinara - kaže prodavac iz prodavnice igrača "Lavirint". - U ponedeljak smo prodali najvećeg medveda, veličine jedan metar, a koštao je 5.995 dinara.

U ovoj radnji prodaju se i plišani jastuci koji koštaju od 565 do 755 dinara, a najaktuelniji su predmeti koji osim srca imaju i vragolaste motive sa đavolčićima.

Donji veš je tradicionalno "pun pogodak" koji se daruje, pa muškarci za svoje "lepše polovine" u prodavnicama "Liske" mogu pronaći veliki izbor kompleta na kojima besplatno mogu da odštampaju ljubavne poruke.

Uprkos "debelom" minusu ulični prodavci ne zapostavljaju ljubav i način da zarade. Njihove tezge crvene se od srca raznih veličina koja mogu da se pazare od 100 do 1.000 dinara, a kao i svake godine imaju najviše kupaca, jer je ovaj poklon uvek "pravi".

ZA 5.000 DINARA I "SVAROVSKI" NAKITU "Maksi" supermarketima u utorak će biti otvorene kase za zaljubljene, svi koji naprave račun od 5.000 dinara na poklon će dobiti nakit sa "svarovski" kristalima po izboru, a ako kupuju preko interneta - kupon za ručak ili večeru za dvoje. Trgovci u "Merkatoru" i "Rodi" pripremili su svim potrošačima poklon - medenjak u obliku srca, koje će deliti na kasama.

Još jedan poklon koji je "po pravilu" nepogrešiv je i parfem, a najčešće se kupuje u brojnim parfimerijama koje su ih ponudili po ceni od 2.500 do 15.000 dinara.

Dobro će zaraditi i vlasnici cvećara u kojima se može kupiti šareno cveće od 100 dinara, koliko u proseku koštaju ruže, pa do nekoliko hiljada dinara za bukete i ikebane.

I supermarketi u prestonici na rafovima izložili su robu sa ljubavnim motivima, pa se u "Idei" "fils" ćebe sa srcima može kupiti za 430 dinara, a helijumski baloni sa porukama za 90 dinara po komadu. U "Mardiju" činija sa laticama ruža košta 189, crno vino "slatko zavođenje" 256 dinara, a ljubavni pazl set 503 dinara.

SVETI TRIFUN I(LI) SVETI VALENTIN 


KATOLIČKI vernici 14. februar proslavljaju kao Dan svetog Valentina, a pravoslavni hrišćani Svetog Trifuna - zaštitnik vinogradara i vina. Prvi Dan zaljubljenih obeležen je 1537. godine kada je engleski kralj Henri Sedmi proglasio 14. februar za praznik Svetog Valentina. Priliku da na njemu zarade prvi su uočili Amerikanci koji su ovaj praznik maksimalno komercijalizovali.

CENE

Plišana srca 100 do 1.850

Ruže 100 do 200

Bombonjere 200 do 1.500

Parfemi 2.500 do 15.000

Plišani jastuci 565 do 755

Plišane igračke 200 do 6.000

Veš 300 do par hiljada dinara

ZABAVNE IGRE, ZID LJUBAVI I KLIZANJE

"UŠĆE" je svim zaljubljenima priredio zabavne igre u kojima će mladići svojim devojkama pevati pesme, a one će morati da pogode o kojoj numeri je reč, dok će pripadnice lepšeg pola u roku od 30 sekundi morati da pogode naziv filma.

Tradicionalno, biće postavljen zid ljubavi, a svi zaljubljeni parovi će moći zajedno da klizaju po ceni samo jedne karte.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

zoran

14.02.2012. 16:31

I ja bih kupio da nisam ostao bez posla i pored obećanja 200 000 novih radnih mesta.Oakcijama neću ni da pišem.Kao ni o 30% za manje plaćanje struje.

Bgd

15.02.2013. 02:07

@Radnik - Nije ni americko nista vise nego italijansko, no ti se Amerikanci izgleda prividjaju. Slave ljudi sta oce da slave. Sv. Valentin je bio ranohriscanski svestenik, priznat je i u pravoslavlju, pa ne vidim zasto bi bio katolicka ekskluziva. Sta vise, savremenik je Sv. Trifuna. Ni jedan, ni drugi nisu bili pravoslavci, ili katolici, vec pre svega - HRISCANI!