U DELU beogradskog naselja Žarkovo, od četvrtka ujutru u prekidu je telekomunikacioni saobraćaj, ponovo zbog krađe bakarnih kablova, zbog čega je skoro 2.500 stanovnika ostalo bez telefonskih linija.

Ekipe "Telekoma" ubrzo su izašle na teren kako bi otklonile kvar, a kako je saopšteno iz "Telekoma Srbija", potpuna normalizacija telekomunikacionog saobraćaja može se očekivati tek narednih dana.

Nekoliko sati kasnije, policija je uhapsila B. D. (22) i Z. M. (20), dvojicu mladića koji su se uvukli u konstrukciju Brankovog mosta,kako bi isekli bakarne kablove.

Prema prvim informacijama, lopove je prva primetila policijska patrola Starog grada, koja je bila u blizini mosta. Tačnije, ugledali su jednog mladića kako, kao da propada, nestaje između dve trake na mostu. Krenuli su ka njemu. Jedan od policajaca se spustio za mladićem, a druga dvojica su napravili zasedu ispod mosta. Tada su u konstrukciji Brankovog mosta zatekli B. D. i Z. M. koji su već isekli oko 15 metara kablova za telekomunikacije.

Posle kraće potere po samoj unutrašnjosti Brankovog mosta, lopovi su savladani. Kod njih je pronađen alat, kao i delovi bakarnih kablova koje su nameravali da prodaju.

Uhapšenima je određen policijski pritvor od 48 sati, a još nije tačno utvrđeno kolika je šteta pričinjena.