Svi bi u novu školu na Bežaniji

A. K. - B. B.

01. 08. 2011. u 21:48

Veliko interesovanje roditelja za upis dece u novu školu "Dragan Lukić" na Bežaniji. Najsavremenija u Beogradu sa fiskulturnom salom i terenima za mnoge sportove

VLADA veliko interesovanje za upis dece u osnovnu školu "Dragan Lukić" koja se gradi na Bežanijskoj kosi, pa su već formirani razredi. Ova škola obara sve rekorde jer će biti, po svemu sudeći, izgrađena za sto dana, primiće oko 850 đaka, a prvo zvono, očekuje se, uredno, 1. septembra.

Deca sa Bežanijske kose, druge i treće mesne zajednice, ali i iz drugih delova Novog Beograda imaće privilegiju da pohađaju najmoderniju školu u Beogradu, a verovatno i u Srbiji.

- Škola ima kapacitet 847 učenika i 15. avgusta ćemo znati približan broj đaka - kaže Ljiljana Šipetić, pedagog OŠ "Dragan Lukić". - Interesovanje je veliko, ali nije bilo kolektivnog prelaska kompletnih odeljenja iz ostalih škola, kako su neki očekivali. Imamo slučajeve da su upisali decu roditelji koji su se u Novi Beograd doselili iz drugih gradova Srbije.

Novi objekat uveliko će rasteretiti rad susednih škola "Jovan Sterija Popović" (koja je radila u tri smene), "Milan Rakić" i "Borislav Pekić". Na površini od 7.224 kvadrata škola će imati 32 učionice, biblioteku, salu, fiskulturnu halu (veličine 15 puta 26 metara), garderobu sa tuševima, kuhinju, trpezariju i toalete sa mozaik pločicama. Đaci će učiti nastavu u najsavremenijim računarskim, prirodnjačkim i jezičkim kabinetima.

Ipak, najveća prednost ove škole biće sportski tereni. Pored grandiozne fiskulturne sale, đaci će imati na raspolaganju i igralište (veličine 30 puta 60 metara), atletsku stazu (dužine 80 metara) sa tribinama, teren za košarku, odbojku, rukomet i skok udalj. Mlađa deca uživaće na travnatom terenu.

Kompletni građevinski radovi (konstrukcija, zidanje i malterisanje) kompletno su završeni, kao i priključci objekta na gradsku infrastrukturu (vodovod, kanalizaciju i jaku struju). Gotovi su i sportski tereni, a u narednih mesec dana ostalo je da se urade fini, unutrašnji radovi.

NASTAVA

ŠKOLA će imati celodnevnu nastavu i produženi boravak.

Zainteresovani roditelji mogu se obratiti Aleksandri Brajović Zoranić, direktoru nove škole, koja će do konačnog završetka radova raditi u školi "Borislav Pekić". Više informacija na telefon 3181-484.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

nbp

01.08.2011. 22:38

To je OK. Ali problem novih skola je nov i neiskusan radni kadar. Ko zeli da mu decu poducavaju bivse zamene i "tempovi", tj. da na njima peku zanat, onda je u redu. Negde mora da se pocne.

Mile

02.08.2011. 06:07

Kvalitetnu skolu ne cine sale i tereni (mada je i to vazno) vec kvalitetni ucitelji i nastavnici. Kako obrazovanje deli sudbinu zemlje, znaci totalni raspad sistema , pitanje je da li ce lepe fasade nadomestiti ono sto u stvari treba.

Dejan - CAD

03.08.2011. 18:37

@Miroslav - Ko uci - imace gde da pobegne iz SRB i zivi normalno. Ko krade - ostace u SRB i imace privilegiju da kraducka po zadimljenim GSP autobusima i pijacama. Izadji malo Miroslave van svoje barustine, vidi sveta pa onda komentarisi.

Igor

02.08.2011. 21:19

Citam komentare dole. Ne bi to bio nas narod kad ne bi zakerao.Pa skola jos nije pocela da radi, a vec se govori o nestrucnom kadru. Joj kakvi smo to ljudi, majko moja... U svoje ime i ime svoje porodice pozdravljam otvaranje skole i zelim nastavnicima i ucenicima puno uspeha u zajednickom radu.

WTF

30.05.2012. 14:02

Ta skola je propala u sam jedni godini dva prozora su razbijeni (i više) , ne pazu svi bacaju semenke na podu, ima da ne kažem budale koje sve uništavaju, nema nikakav red u pekari i puno još