Olimp i Gale čekaju kupače

A. KRSMANOVIĆ

sreda, 27. 07. 2011. u 22:35

Олимп и Гале чекају купаче
Naredne nedelje otvaraju se najmoderniji bazeni u gradu. Na Dorćolu tri otvorena, a na Zvezdari četiri bazena, pa i onaj za neplivače
KO čeka bazen dočeka! Naredne nedelje Beograd će dobiti dva nova, najmodernija bazena na kojima će se dnevno kupati oko 5.000 ljudi. Na bazenima "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu i "Olimpu" na Zvezdari se privode kraju radovi: montiraju tuševi, čiste tribine, peru pločice i sve što je potrebno da ova dva kupališta spremno dočekaju kupače.

- Biće to pravi praznik za oči, jer će bazen zasijati u potpuno novom sjaju koji neće biti samo sportski centar Dorćola, već čitavog Beograda - kaže Igor Dolović, pomoćnik direktora SC "Milan Gale Muškatirović". - To će biti sportski centar sa dva olimpijska bazena, reflektorima i svim pogodnostima za međunarodna takmičenja.

Izgled jednog od beogradskog simbola je u potpunosti sačuvan, a ugrađen je najmoderniji sistem za filtraciju koji je ujedno i najekonomičniji. Oko 6.000 miliona litara vode prolaziće kroz sistem. Oko milijardu dinara koštala je kompletna rekonstrukcija zatvorenog i otvorenog bazena!

"Gale" će imati tri otvorena bazena: olimpijski, rekreativni (sa pečurkom, tri lastina repa, masažnim zidom) i dečji (dubok 15 santimetara). "Olimp" će, međutim, imati četiri nova bazena: za vaterpolo, rekreativni, neplivački i za decu. Oba bazena imaju lift platforme za osobe sa invaliditetom i kompletno su pokriveni najmodernijim sistemom rasvete i ozvučenja, očitavanja ulaznica i video nadzorom. Kapacitet "Galeta" je bio 4.000 pllivača, dok će na "Olimpu" posle 2.000 prodatih karata zatvarati biletarnicu. Kupače oba bazena čuvaće specijalno obučeni spasioci i redari, a skakanje u vodu i unošenje rekvizita neće biti dozvoljeno.

- Bazeni "Olimpa" su ponovo izgrađeni, a novi sistem prečišćavanja vode omogućava da se uštedi - objašnjava Milan Popović, predsednik opštine Zvezdara. - Uloženo je 450 miliona dinara i Zvazdara će naredne nedelje dobiti najmoderniji bazen na Balkanu.

Sa nova dva bazena, Beograđani će imati 27 otvorenih i zatvorenih gradskih bazena.


CENE

ZA kupače bazena "Olimp" obezbeđeno je 100 besplatnih parking mesta. Kupači "Galeta" imaju 400 parking mesta koja, pripadaju "Parking servisu", i naplaćuju se!

Ulaz na "Galeta" koštaće 250, posle 15 časova 150, a za decu do 10 godina je 100 dinara. Slične cene biće i na "Olimpu", a u oba bazena će sredom biti besplatan ulaz za učenike sa đačkom knjižicom.

Komentari (3)

Mirko

30.07.2011. 14:14

Istovremeno na levoj obali Dunava oko 300.000 gradjana Beograda nema ni jedan kvadratni metar od 30 kilometara dunavske obale kao i ni jedan bazen ali se zato njihovim parama sve u Beogradu radi