Banovo brdo: Požar u podrumu

N. M. NEDELJKOVIĆ

25. 02. 2011. u 19:33

Баново брдо: Пожар у подруму
U zgradi u Turgenjevoj 8 na Banovom brdu izbio požar, srećom bez povređenih. Vatrogasci kroz prozor izvukli majku i sedmogodišnjaka

JOŠ jedna uspešna akcija beogradskih vatrogasaca! Majka i njen sedmogodišnji sin spaseni su u petak iz stana u Turgenjevoj ulici na Banovom brdu, kada je u podrumu zgrade broj 8 izbio požar. Oni su uz pomoć merdevina spušteni kroz prozor sa drugog sprata, jer se dim opasno širio okolnim prostorijama. Srećom, vatrogasci su uspeli da brzo ugase plamen, pa niko od stanara nije povređen.

Kako smo saznali, oko 17 časova zapalile su se stvari u podrumskim prostorijama, pa su stanari odmah alarmirali policiju i vatrogasce.

BESKUĆNICI KAKO su nam ispričali stanari zgrade u Turgenjevoj 8, i ranije se dešavalo da beskućnici traže sklonište u njihovom ulazu. Veliki problem je, kažu, što se ulazna vrata ne zaključavaju, pa nema kontrole ko ulazi i izlazi.

- Suteren površine oko 300 kvadrata je izgoreo, ali su naše ekipe brzo reagovale, pa se plamen nije proširio na susedne prostorije - rekla je Sanja Vuksanović-Žugić, načelnik Uprave za vanredne situacije grada Beograda. - Dok je jedan tim gasio požar, drugi se uz pomoć merdevina popeo na drugi sprat zgrade i izvukao majku i njenog sedmogodišnjeg sina. Obavljeno je i odimljavanje zgrade, a, srećom, nije bilo potrebe da Hitna pomoć reaguje.

Prema rečima očevidaca, nekoliko minuta pre nego što se dogodila nezgoda u zgradu je ušao nepoznati muškarac, najverovatnije beskućnik. On je pokušavajući da se ugreje zapalio vatru koja se u jednom trenutku otrgla kontroli.

- Prvo smo osetili miris paljevine, a onda je i dim počeo da ulazi ispod vrata - rekao nam je jedan od stanara zgrade u Turgenjevoj 8. - Brzo smo se spakovali i istrčali napolje. Samo velikom srećom i brzom intervencijom vatrogasaca niko nije povređen.

U akciji gašenja požara učestvovalo je pet vozila i 19 vatrogasaca. Policija je obavila uviđaj, a raspisana je i potraga za osumnjičenim "piromanom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije