Samba nasred Trga

E. BAJIĆ

03. 10. 2010. u 23:52

Nesvakidašnji fitnes hepening, pod vedrim nebom, „razdrmao“ žitelje prestonice. Građani „đuskali“ uz latino ritmove

NISKA temperatura i snažan vetar koji su mnoge sugrađane željne šetnje naterali da se utople slojevitom garderobom, u nedelju veče kao da su zaobišli Trg Republike.

Vreli latino ritmovi koji su odzvanjali sa glavne bine „Beogradske rolerijade“, privukli su nekoliko stotina ljubitelja zdravog života da se pridruže atraktivnim instruktorima aerobika i „pojačaju“ kondiciju uz energične koreografije.

U organizaciji Saveza sa fitnes i rekreaciju Srbije, održan je hepening na kojem su se predstavila različita sportska udruženja sa ciljem da „razmrdaju“, oraspolože i „zagreju“ sve generacije žitelja prestonice. Vođeni „remiksima“ popularnih muzičkih ostvarenja, momci i devojke „isklesanih“ tela sa lakoćom su „ubedili“ prisutne da im se pridruže i „stave na ispit“ izdržljivost i osećaj za ritam.

- Da mi je neko rekao da ću đuskati ča-ča-ča nasred Trga ne bih mu verovao, ali neodoljive instruktorke su me prosto „začarale“, tako da sam rešio da nakratko zaboravim svoj „mačo men“ fazon - rekao nam je dvadesettrogodišnji Milan Bogojević, ne krijući ponos zbog perfektno uvežbane koreografije.- Jedva čekam da demonstriram novostečeno umeće svojoj devojci, a takođe planiram da krenem na latino-aerobik, jer za razliku od klasičnog vežbanja nema dosade, već se koraci menjaju i nadovezuju vrtoglavom brzinom.

Fitnes program „drmao“ je centar grada sve do 22 časa, a veliko interesovanje koje je izazvao ovaj događaj svedoči o činjenici da među Beograđanima ima sve više pristalica modernih i zabavnih formi aerobika.

HRANA ZA TELO

FITNES je spoj dva koncepta, generalnog fitnesa, kao zdravlja i dobrog osećaja, i specifičnog fitnesa, kao sposobnosti da se izvedu određene sportske aktivnosti. Predstavlja bitan deo života, a ostvaruje se kroz vežbu, pravilnu ishranu i dovoljno spavanja. Fitnes omogućava telu da bude efektivno, zdravo, otporno na bolesti i u stanju da odgovori izazovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije