MALIŠANI predškolskog uzrasta u ponedeljak su uživali na otvaranju "Pazl grada" na Voždovcu, koji je ponovo zaživeo nakon što je prešao u nadležnost grada. Ovaj zabavni park radiće svakog dana od 9 ujutru pa do zalaska sunca, a moći će da ga posete svi sugrađani i to besplatno. Objekat će imati i obezbeđenje, a decu u narednom periodu, pored zabavnog, očekuje i bogat kulturni program.

BEZBEDNOST
PARK je rađen po svim standardima bezbednosti pa su radi povećanja sigurnosti dece podovi napravljeni od gume, a svi rekviziti obli i napravljeni od ekoloških boja i materijala. U "Pazl gradu" može da boravi od 30 do 40 mališana uz očekivani nadzor odraslih.

Jedinstveni zabavni park "Pazl grad" u ponedeljak je okupio mališane sa Voždovca, ali i one koji su, u potrazi za igrom, došli sa roditeljima i iz drugih krajeva grada. Sa voždovačkim vrtićem "Ljolja", na otvaranje je "pohrlilo" i 28 devojčica i dečaka.

Gradski čelnici kažu da zabavni sadržaji nisu mnogo promenjeni, pa su decu ponovo obradovale sprave za sve uzraste. Od "bebi" odeljka za najmlađe, preko "klasik" vratolomija za malo starije, dok su "avantura" lavirintu i "slobodnom penjanju" okrenuli uglavnom oni malo stariji.

- U narednom periodu će se u "Pazl gradu" predstaviti svaki od okolnih devet vrtića - kaže sekretar za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić. - Organizovaćemo i brojne likovne, muzičke i dramske radionice. Park je otvoren za svu decu, išla ona u vrtić ili ne.

Objekat ima površinu oko ukupno 750 metara kvadratnih, izgrađen je na tri nivoa. Obezbeđena je i pijaća voda i toalet za sve posetioce, kao i posebno osvetljenje za noć.