UPRAVA grada nedavno je od opštine Voždovac preuzela nadležnost nad "Pazl gradom", koji se nalazi na Banjici na uglu ulica Crnotravske i Borske. Prema rečima Aleksandra Šapića, pomoćnika gradonačelnika, grad će pokušati da u što kraćem roku otvori igralište za mališane. On je najavio da će tokom avgusta biti obavljene neophodne popravke, kako bi "Pazl grad" bio otvoren već u septembru.


U ovom malom raju za decu nalaze se mnogobrojni sadržaji, a nakon završetka radova biće ih još više. Trenutno se "Pazl grad" prostire se na tri nivoa, što ukupno iznosi 1.000 kvadratnih metara. Prvi nivo je samo za dečju igru, a podeljen je prema uzrastu. "Bebi" deo rezervisan je za decu do šest godina, a na raspolaganju im se nalaze ljuljaške, neobične klackalice, tobogani, kao i "radionice" gde oni kreativniji mogu da crtaju po donjem nivou unutrašnjeg zida. Za malo starije osmišljen je "klasik" deo sa većim "gradićem" i dužim toboganom, ali i zidom i konopcem za penjanje. Deo pod nazivom "Avantura" čini montažni lavirint, koji mogu svi da koriste, a koji se, kako je zamišljeno, lako može pretvoriti u pozorišnu binu.


Inače, prilikom izrade mislilo se i na bezbednost posetilaca, pa su podovi napravljeni od gume, a rekviziti su obli tako da deca ne mogu da se povrede. Takođe, ceo objekat je napravljen od mekog drveta, a sprave su od ekoloških boja i materijala.