Potpisan ugovor za izgradnju mosta Zemun - Borča

Tanjug

15. 04. 2010. u 12:15

 Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisali su danas sa kineskom kompanijom CRBC ugovor o izgradnji mosta preko Dunava Zemun-Borča.

 BEOGRAD - Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisali su danas sa kineskom kompanijom CRBC (China Road and Bridge Corporation) ugovor o izgradnji mosta preko Dunava Zemun-Borča, koji će biti dugačak 1,5 kilometara.
Kalanovićeva je najavila u Skupštini grada, gde je ugovor u vrednosti 170 miliona evra potpisan, da bi radovi na izgradnji mosta trebalo da počnu u septembru i da se može očkivati završetak svih radova na izgradnjhi tog infrastrukturnog objekta do kraja 2013. godine.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, izjavio je da je taj projekat vrlo značajan za Beograd i Srbiju, jer će prema ugovoru u realizaciji posla učestvovati do 45 odsto učestvovati domaća građevinska preduzeća i naši proizođači građevinskog materijala.
To će, kako je ukazao Dinkić, omogućiti dalji privredni razvoj Beograda, odnosno dela grada na levoj obali Dunava.
Iz NIP-a će biti obezbeđeno 15 odsto sredstava, a ostatak iz kredita kineske Eksim (Exim) banke, dok će troškove eksproprijacije i tehničkih priprema finansirati grad.
U okviru tog projekta biće izgrađene i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije