IME patrijarha Pavla vrlo brzo će poneti jedna beogradska ulica. Komisija za imenovanje ulica i trgova sledeće nedelje odlučivaće o ovom predlogu, pa se očekuje da će on, posle toga, najverovatnije već u aprilu, biti na usvajanju pred odbornicima Skupštine grada.
Kako nam je rekao predsednik Komisije Petar Đorđević, do sada su stigle dve inicijative. Opština Rakovica i stanovnici tog dela Beograda zatražili su da po najomiljenijem srpskom patrijarhu ime ponese Rakovički put. Druga grupa građana predložila je da Bulevar patrijarha Pavla postane sadašnji ceo Bulevar oslobođenja.
- Videćemo o kojoj će se varijanti članovi Komisije usaglasiti - kaže Đorđević. - Ja sam za to da ne teramo građane da menjaju adrese u ličnim dokumentima i da se po patrijarhu nazove Rakovički put. Ta ulica se nastavlja na Ulicu patrijarha Dimitrija, a i sam patrijarh Pavle za života nije izabrao da bude sahranjen u hramu Svetog Save, već u manastiru Rakovica, pored groba patrijarha Dimitrija. Mislim da mu, zato, treba dodeliti i ulicu u tom kraju i na neki način poštovati njegovu želju.
Opština Zemun poslala je Komisiji predlog za imenovanje bezimenih ulica na svojoj teritoriji. Zanimljivo je da nije predložena nijedna ulica sa nekim određenim nazivom, već prva nova, druga nova... To znači da će se za koju godinu ponovo za ove iste ulice tražiti nova imena.

RUSI NA ČEKANjU
IMENA Sovjetskih vojskovođa zasad neće biti vraćena na table pojedinih prestoničkih ulica. Još pre nekoliko meseci grupa građana, ali i ambasada Rusije zatražili su da se vrate nazivi maršala Fjodora Tolbuhina i generala Vladimira Ždanova. Komisija za imenovanje ulica i trgova o ovom pitanju nije donela nikakav zaključak. Pre nekoliko meseci pominjalo se da je opština Novi Beograd predlagala da ulice u Ledinama ponesu njihovo ime, ali to, izgleda, nije prošlo.