Đaci čekaju potpis ministra

J. - S.

23. 11. 2009. u 20:46

Ђаци чекају потпис министра
 Učenici prvog četiri OŠ "Jova Jovanović Zmaj" i dalje ne idu u školu, jer je njihovo odeljenje ukinuto, a oni su raspoređeni u preostala četiri

 RODITELJI učenika prvog četiri OŠ "Jova Jovanović Zmaj" ni u ponedeljak nisu pustili decu na nastavu, jer, kako kažu, obećanje nadležnih nije ispunjeno. Naime, deca od prošlog ponedeljka ne idu na časove, jer je njihovo odeljenje ukinuto, a oni su raspoređeni u preostala četiri. Dogovor o opstanku "prvog četiri", posle racionalizacije, postigli su prošle nedelje roditelji i lokalna samouprava, ali su prevideli da sve mora da parafira ministar prosvete.
Prema rečima Branislava Arsenijevića, predsednika Privremenog veća opštine Voždovac, opština je spremna da finansira ovo odeljenje OŠ "Jova Jovanović Zmaj", ali ništa ne može da se uradi bez odobrenja Žarka Obradovića.
- Ministarstvo bi trebalo da odobri ovaj vid finansiranja, jer od 9. novembra iz republičke kase u školu ne stiže ni dinar za ovo odeljenje - kaže Arsenijević.
Gradonačelnik Dragan Đilas ponovio je da nijedan peti razred u beogradskim školama neće biti rasformiran i da će za to grad mesečno plaćati četiri miliona dinara.
- Za prve razrede situacija je drugačija, jer ta deca tek treba da se priviknu jedni na druge, pošto su u septembru krenuli u školu. Ovde odgovornost snose direktori škola, koji su decu upisali u te razrede da bi nekome sačuvali radno mesto, pa sada mi imamo probleme - kaže Đilas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dragica

26.11.2009. 12:49

Koje je ovo iživljavanje nad decom? Zašto deca ne idu u školu? Kako se niko ne zapita od kada se to roditelji pitaju u koje će odeljenje deca ići u školu, ko će im biti učiteljica, domar, direktorka itd. Da li ti "roditelji" bi dozvolili da neko sa strane u njihovim firmama neko drugi kadrira? Maltretiranje dece u predizborne svrhe!