BEOGRAD - Dečiji zabavni park -"Pazl grad" danas je otvorio predsednik Opštine Voždovac Goran Lukačević rečima da je otvoren "veličanstven centar za svu, a ne samo za decu Voždovca" i dodao da "centar za zabavu ima svoje obezbeđenje i održavanje i da će biti otvoren tokom cele godine od ujutru do uveče".
Jedinstveni zabavni park te vrste, izgrađen je prema svim važećim evropskim standardima bezbednosti najmlađih.
Zabavni sadržaji u "Pazl gradu" namenjeni su deci svih uzrasta - "Bebi" za najmlađe, "Klasik" za malo starije, a "Avantura" lavirint i "Slobodno penjanje" namenjeni su uglavnom starijoj deci.
Sekretar za dečju zastitu Ljiljna Jovčić je prilikom otvaranja objekta kazala da je zabavni park rađen po svim standardima bezbednosti pa su radi povečanja sigurnosti dece podovi napravljeni od gume, svi rekviziti obli i napravljeni od ekoloških boja i materijala, a ceo objekat je od mekog drveta.
Ovaj prostor je otvorenoog tipa i dostupan je svim beogradskim mališanima, kao i njihovim roditeljima, za koje je obezbeđen poseban prostor u vidu platforme na kojoj će moći da se opuste i posmatraju svoju decu dok se igraju.
Prema rečima Jovičićeve, u "Pazl gradu" može da boravi 30 do 40 mališana uz očekivani nadzor odraslih.
Objekat ima površinu oko 750 metara kvadratnih, tri nivoa, prečnik od 30 i visinu od 12 metara, obezbeđenu vodu i toalet za sve posetioce i posebno osvetljenje za noć.
Izvođač radova, koji su trajali šest meseci, je preduzeće Kreativni gradski cetar d.o.o. "Đepeto", a vrednost svih izvedenih radova je oko 29 miliona dinara.