Naprednjaci preuzeli i Palilulu

M. Lj. POPOVIĆ

utorak, 07. 06. 2016. u 13:53

Напредњаци преузели и Палилулу

Aleksandar Jovičić

U prestoničkoj opštini posle 16 godina došlo do smene vlasti, Aleksandar Jovičić novi predsednik

OPŠTINA Palilula dobila je sinoć novo rukovodstvo. Sa 36 odbornika naredne četiri godine u najvećoj beogradskoj opštini vladaće SNS, uz pomoć radikala i socijalista. Za predsednika opštine na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici izabran je Aleksandar Jovičić, dosadašnji poslanik u Skupštini Srbije i šef odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu.

- Stalo mi je da zajedno učinimo nešto dobro za našu opštinu - izjavio je novoizabrani predsednik Jovičić. - S obzirom na to da sam poslanik u gradskoj skupštini, trudiću se da sva vrata za Palilulu budu otvorena kako bismo mogli da privučemo investicije i sredstva i sve neophodne dozvole za razvoj projekata koje ćemo zajednički sprovoditi.

Za zamenika prvog čoveka Palilule izglasan je Darko Paunović (SRS), a odbornici su juče glasali i za članove Veća. Izvršnu vlast opštine činiće Stanko Gujaničić (SNS), Miljan Milinković (SNS), Dejan Sredić (SNS), Dejan Cvetković (SNS), Marina Ristić (SNS), Saša Mehmedović (SNS). Dva mesta u opštinskom veću dobili su i socijalisti i to: Igor Šišić i Uroš Pribičević, a njima će se pridružiti i Todor Šljivan iz SRS.

Predsednik Skupštine opštine biće Dragoslav Šolak (SNS). U opoziciji je 11 odbornika koalicije DS-SDS-LDP, pet iz pokreta DJB, kao i troje sa liste DSS-Dveri.

KLjAJIĆ IZ DJB VODI VRAČAR?

IVAN Kljajić iz pokreta "Dosta je bilo" trebalo bi da bude novi predsednik Opštine Vračar, a Branimir Kuzmanović iz DS biće predsednik Skupštine. Finalni dogovor predstavnika DS i pokreta DJB održaće se danas. Konstitutivna sednica je 10. juna.

- Imaćemo finalni razgovor, na kome će biti odlučeno o kadrovskim rešenjima u okviru sporazuma o preuzimanju odgovornosti za funkcionisanje vlasti na Vračaru - za "Novosti" kaže Kljajić.

M. T. K.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

meho

07.06.2016. 18:00

@Hogar Strašni - Jaka mu biografija, zavrsio za mehanicara i neki strukovni fax pa radio kao menadzer prodaje u Gorenju ??? To se nekad zvao prodavac na standu bele tehnike.