KADA će Zemun dočekati prvi šoping centar zavisi od izraelskih investitora, ali su pare spremne. Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam od 13,5 miliona izraelskoj kompaniji, a vrednost ukupne investicije je 25,5 miliona evra.

Novi objekat biće sagrađen u privrednoj zoni u gornjem Zemunu, između Metroa i OMV pumpe. Tržni centar biće površine 15.309 metara kvadratnih i imaće 584 parking mesta.

Projekat će realizovati preduzeća "Jelmil" i "Konzulpro" koja su u vlasništvu kompanija "Jerusalim ekonomi LTD" i "Industrijal bilding korporejšn LTD", članice "Fišerman grupe".

- Potrošači u Beogradu nisu dovoljno snabdeveni, malobrodajnim objektima nedostaje još prostora - kaže Mateo Patrone, direktor EBRD u Srbiji. - Ova investicija pomaže da se dođe do pristupačnijeg i kvalitetnog maloprodajnog formata za potrošače i kupce.

Tržni centar biće, kažu investori, atrakcija koja će sadržati prodavnice sa dobro poznatim bredovima. Neki od njih, prvi put će ući na tržište Srbije. Izgradnja objekta biće i prilika da Zemunci dobiju nova radna mesta, ali i da se izmeni izgled ovog dela grada.