U KRUGU fabrike "BN Bos" koja se nalazi na Batajničkom putu broj 1, u utorak oko 14,20 časova, došlo je do eksplozije ukopane cisterne, u kojoj su povređena trojica radnika, od kojih jedan teže. Na lice mesta, stigla je ekipa Hitne pomoći, koja je povređene prevezla u najbližu bolnicu, na Bežanijskoj kosi. Ubrzo je došla i patrola policije, radi uviđaja.

Prema prvim informacijama, dobijenim od Nemanje Budimira, koordinatora transporta i špedicije preduzeća "BN Bos", do nesreće je došlo, najverovatnije, zbog nemarnosti radnika.

- Radnici su, po nalogu Protivpožarne inspekcije, čistili ukopani rezervoar-cisternu, koji se nalazi u krugu preduzeća - objašnjava Budimir. - Jedan od radnika je brusilicom sekao metalnu cev, koju je prethodno, poprskao sredstvom za odmašćivanje. Takva sredstva proizvode gasna isparenja. Najverovatnije da je brusilica, odnosno varnica prilikom sečenja metalne cevi, aktivirala te gasove i došlo je do manje eksplozije, u kojoj srećom, niko nije smrtno stradao.

POVREDE JEDAN radnik je sa opekotinama trećeg stepena smešten u Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju - kaže Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra. - Ima povrede po licu i nozi. Još dvojica radnika su primljena u UC i nisu u životnoj opasnosti. (Z. R.)

Jaka detonacija u ukopanom rezervoaru-cisterni, izbacila je napolje dvojicu radnika. Jedan od njih, Nedeljko Ognjenović (37), prema rečima koordinatora za transport i špediciju firme "BN Bos", zadobio je težu povredu noge i opekotine po licu, dok je njegov kolega Stanko Bezbradica (31), ugruvan i ima manje opekotine na ruci. Obojica su vozilom Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar.

- Jedan od radnika ima opekotine drugog i trećeg stepena po licu i nogama i zadržan je na Klinici za opekotine u Zvečanskoj ulici, rekao je portparol Urgentnog centra Drago Jovanović. - Druga dvojica radnika i dalje su na posmatranju u Urgentnom centru, a vrsta i stepen njihovih povreda još nisu poznati - dodao je Jovanović.

Nezvanično, još jedan radnik je u eksploziji "stradao". Kako kažu nadležni iz "BN Bos", radnik Nebojša B. (40), koji se nalazio iznad rezervoara-cisterne je od jačine eksplozije, izgubio ravnotežu i pao na beton. Na sreću, nema ozbiljnijih povreda.