ЖИТЕЉИ Лазаревца ће од 15. децембра до престонице и обратно моћи да користе БГ воз. Јавно предузеће "Београдски метро и воз" уводи шест полазака из ове приградске општине до Ресника и Овче, а исто толико и повратних полазака радним данима, а један мање викендом. Путовање ће до Ресника трајати око 45 минута, до станице Карађорђев парк око сат, а 72 минута до Овче.

Да ће у децембру бити уведена линија БГ воза до Лазаревца, најављено је још пролетос. Нова траса БГ воза саобраћаће на релацији Лазаревац - Ресник - Овча.

Поласци из Лазаревца радним данима су: 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50, 18.40, а викендима и државним празником полазак у 14.00 не саобраћа. До Овче се полази у 6.08 и 11.08. Само до Ресника иду возови са поласком у 7.49, 14.00, 16.50, док се у 18.40 иде до Прокопа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Када се аутобуси враћају на Зелени венац?

Први полазак за Лазаревац је из Прокопа у 4.47, други воз полази из Ресника у 6.30, трећи директо из Овче иде ка Лазаревцу и креће у 7.50, онда из Ресника у 12.30 а тај полазак не саобраћа викендом и државним празником. Пети полазак је директно из Овче у 14.50, а шести из Ресника у 17.40 часова.

Како би стигли до Ресника и ухватили поласке ка Лазаревцу, грађани могу да користе линију БГ воза од Овче до Ресника, а онда да преседну у Реснику, ако воз не иде право ка њиховој општини. Тако исто и из Ресника могу да преседну и стигну до Овче, односно до Батајнице уколико преседају на станицама Карађорђев парк и Вуков споменик на линију БГ воза која саобраћа на релацији Овча - Батајница.

Воз од Лазаревца до Ресника стаје на станицама: Вреоци, Степојевац, Лесковац (Колубарски), Барајево центар, Бела Река. Нова линија значиће тако и мештанима ових насеља, поготово грађанима Барајева, који такође добијају везу са центром града, и који ће за 40 минута стизати до Карађорђевог парка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Исклизнула четири вагона са кварцним песком између Ресника и Остружнице

МЛАДЕНОВАЦ

ЛИНИЈА БГ воза од Младеновца до Ресника уведена је почетком септембра. И од 15. децембра имаће три поласка од Младеновца до Београд-центра, и три поласка из Београд-центра до Младеновца. Путници на овој линији такође могу да преседну у Реснику на друге линије БГ воза како би стигли до Карађорђевог парка или Вуковог споменика. Новина је само да се сада укида станица Влашко Поље.


ВАЛИДАТОР

НА поласцима БГ воза важе "бус плус" претплатне карте. Путници их валидирају на уласку у железничку станицу, на местима где су валидатори постављени. Нове справе за очитавање карата недавно су прорадиле и на улазу у станицу Вуков споменик. На станицу може да се уђе и када путник плати временску карту са неперсонализованом картицом.