Naručivanje

Vaša korpa je prazna

VANDEJA SE BUNI RASPRODATO

Viktor Igo

Biblioteka:“Zlatni Francuzi”

Format:125 x 207 mm

Broj strana: 431

Povez:Tvrdi

Godina izdanja: 2010.

ISBN:9788674461877

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

O knjizi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ovo je poslednji roman Viktora Igoa. Radnja romana događa se prelomne 1793. godine. Kao i u "Jadnicima", i u ovom romanu nalazimo nezaboravne reljefne likove. To su markiz od Lantenaka, koji je na čelu kontrarevolucionarne pobune rojalista protiv pristalica mlade republike i dvojica revolucionara, pošteni Goven, svetla ličnost revolucije, i neumoljivi Simurden, njena tamna i surova strana. Igo nepristrasno prikazuje burne istorijske događaje ne štedeći monarhiste, ali ni fanatizam Robespjerovog revolucionarnog Komiteta za javni spas koji je mnoge svoje verne pristalice poslao na giljotinu.

Cena 100,00 din.

Kliknite na dugme ispod ako želite da pročitate odlomak iz knjige. Pročitajte odlomak iz knjige

O AUTORU

Viktor Igo (1802-1885) jedan je od najslavnijih francuskih književnika, veliki pesnik i romanopisac, ali je pisao i pozorišne komade, teorijske rasprave i putopise. Bio je neprikosnoveni vođa romantičarske škole i smeli književni reformator, ali i vizionar u čijem delu se naslućuje umetnost našeg vremena. Bavio se i politikom i proslavio se kao borac za ljudska prava. Taj hrabri čovek bio je jedan od prvih pobornika ukidanja smrtne kazne. Ubeđeni republikanac, Igo se neustrašivo borio protiv tiranije Napoleona III i zalagao za oslobođenje porobljenih naroda i ujedinjenu Evropu.

Igoovo grandiozno pesničko i prozno delo, koje broji preko pedeset tomova, u punom je skladu sa njegovim plemenitim idejama i uverenjem da umetnost ne treba da teži samo ka lepom, nego i ka dobrom.

U Francuskoj slavljen prevashodno kao nacionalni pesnik, Igo je u svetu poznat pre svega kao pisac dva velika romana: Jadnici i Bogorodičina crkva u Parizu koji su nepravedno potisnuli njegovo treće remek-delo – istorijski roman Vandeja se buni.

Radnja poslednjeg Igoovog romana događa se prelomne 1793. godine. Kao i u Jadnicima, i u ovom romanu nalazimo nezaboravne reljefne likove. To su markiz od Lantenaka, koji je na čelu kontrarevolucionarne pobune roajalista protiv pristalica mlade republike i dvojica revolucionara, pošteni Goven, svetla ličnost revolucije, i neumoljivi Simurden, njena tamna i surova strana. Igo nepristrasno prikazuje burne istorijske događaje ne štedeći monarhiste, ali ni fanatizam Robespjerovog revolucionarnog Komiteta za javni spas koji je mnoge svoje verne pristalice poslao na giljotinu.

Nenadmašni majstor jezika, Viktor Igo je u ovom romanu pokazao i izvanredan smisao za dramski zaplet iskusnog pozorišnog stvaraoca.

Slični proizvodi

KALjUGA - Rasprodato!

KALjUGA - Rasprodato!

Emil Zola

Cena 100,00 din.

GROF MONTE KRISTO,  I tom od III

GROF MONTE KRISTO, I tom od III

Aleksandar Dima

Cena 100,00 din.

Izabranik RASPRODATO

Izabranik RASPRODATO

Tomas Man

Cena 100,00 din.

Zapisi iz podzemlja

Zapisi iz podzemlja

Fjodor Dostojevski

Cena 100,00 din.

Prikaži sve vesti

Kursna lista

19.01.2020
117.20 117.91 -0.00
109.02 109.67 +0.05
137.61 138.44 +0.36
105.25 105.88 +0.13

Kompletna kursna lista