Akcije i nagrade

"Večernje novosti" su organizator, sponzor, darodavac ili medijski pokrovitelj brojnih i raznovrsnih manifestacija i akcija. Medijski sponzorišu: Budvanski festival, Dane mimoze u Herceg Novom, tradicionalni Sabor trubača u Guči, takmičenje harmonikaša u Sokobanji, filmski festival igranog filma u Herceg Novom, Bitef...

NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE

Jedna od najstarijih akcija ustanovljena posle katastrofalnog zemljotresa 1963. godine. Od tada, kontinuirano se uručuju plakete najplemenitijim pojedincima, čime se odaje priznanje pojedincima i kolektivima koji su svojom hrabrošću, dobrotom i odvažnošću zadužili čitavo društvo.

MEŠA SELIMOVIĆ

Jedna od najprestižnijih književnih nagrada koju uručuju “Večernje novosti”. Nagradu dodeljuje Veliki žiri, sastavljen od najistaknutijih srpskih kritičara, teoretičara, istoričara i hroničara književnosti.

NAGRADA “JOVAN HADŽI KOSTIĆ”

Dodeljuje se za novinsku satiru, a nosi ime znamenitog autora rubrike TRN koja u “Večernjim novostima” izlazi od samog početka lista. Uvedena je 1997. godine i jedna je od najprestižnijih nagrada u novinarstvu.


ŽANKA STOKIĆ

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u Srbiji, u saradnji sa Narodnim pozorištem, a uz pomoć opštine Požarevac.

SLOBODAN GLUMAC

Nagrada za ukupan novinarski rad u Kompaniji “Novosti”.

KONKURS ARHITEKTURE

Nekada čuveni “Borbin” konkurs, od 2003. godine pod okriljem “Novosti”, na kojem se nagrađuju najbolji studentski i profesionalni radovi iz oblasti arhitekture. Ovo je jedan od najpoznatijih konkursa arhitekture na našim prostorima, star više od četiri decenije. Konkurs izdvaja najkvalitetnije u domaćoj produkciji i uporno se bori za afirmaciju savremenog rečnika u graditeljstvu.

IZBOR ZA NAJSPORTISTU GODINE

Akcija lista “Sport”, pokrenuta 1957. godine, u okviru koje, jednom godišnje, žiri koji čine Prethodni dobitnici ovog priznanja bira najboljeg sportistu.

SHOOTING RALLY

Akcija lista “Kalibar”. Svake godine u oktobru, organizuje se jedinstveno takmičenje u Evropi, u okviru kojeg se kombinuje upravljanje terenskim vozilom i nekoliko streljačkih disciplina.

NAJ TORTE

Svakog oktobra domovima za nezbrinutu decu poklanjamo najlepše torte, koje s ljubavlju mese vredne domaćice širom Srbije.

Prikaži sve vesti