TRI DERBIJA U LIGI NACIJA : Šampion se uspavao

Novosti online

10. 06. 2022. u 12:58

U 3. kolu Lige nacije očekuje nas nekoliko zanimljivih susreta

ТРИ ДЕРБИЈА У ЛИГИ НАЦИЈА : Шампион се успавао

FOTO: AP

PETAK:

20.45:   AUSTRIJA - FRANCUSKA

Okršaj između Austrije i aktuelnog prvaka Francuske u grupi 1, divizije A Lige nacija, zakazan je za petak (20.45) na stadionu „Ernst Hapel” u Beču. „Trikolori” u ovaj susret ulaze pod imperativom pobede, jer iz dosadašnjeg dela nadmetanja imaju samo jedan bod.

Ekipa Didijea Dešana je neprijatno iznenadila porazom na samom startu od Danske (1:2), dok je potom remizirala sa Hrvatskom 1:1 u gostima. Sa druge strane, novi trener Austrije Ralf Rangnik u svom prvom meču na klupi je upisao trijumf upravo protiv „kockastih” i to ubedljivo (3:0), a poraženi su od Danaca (2:1).

U ovom veku, ovo će im biti tek četvrti meč. Poslednji put su se sastali još u kvalifikacijama za SP 2010, kada su bili u grupi sa Srbijom. Učinak je bio po pobeda Francuske i Austrije kod kuće istim rezultatom 3:1, a pre toga su igrali prijateljski meč u kojem su “trikolori” trijumfovali 1:0.

NAŠ PREDLOG:   2

20.45:   DANSKA - HRVATSKA  

U 3. kolu grupe 1 divizije A, Lige nacija na stadionu „Parken” u Kopenhagenu igraće reprezentacije Danske i Hrvatske u petak (20.45). Izabranici selektora Kaspera Hjumlanda tražiće i treću pobedu u isto toliko mečeva, dok bi se „kockasti” sa još jednim porazom mogli naći u nezgodnoj sitaciji da strepe za opstanak u najjačem rangu.

Puleni Zlatka Dalića neočekivano su poraženi na startu od Austrije (3:0), dok Danci u poslednjih godinu dana predstavljaju jednu od najubedljivijih selekcija na svetu. Od polufinala prošlogodišnjeg EP, Danska ima samo dva poraza - na kraju kvalifikacija za SP od Škotske, pa od Holandije u prijateljskom meču odigranom u martu ove godine.

Ovo će biti prvi susret dve reprezentacije još od SP 2018, a tada su Hrvati posle boljeg izvođenja penala prošli u čevrtfinale. Zanimljivo, „kockastima” i Dancima će ovo biti prvi takmičarski meč još od kvalifikacija za SP 1998, gde su Danci pobedili kod kuće 3:1, dok se drugi meč završio 1:1.

NAŠ PREDLOG:   3+

FOTO: AP

SUBOTA, 20.45:  ITALIJA - ENGLESKA  

U derbiju 3. kola divizije A Lige nacija sastaće se reprezentacije Engleske i Italije u subotu (20.45). Ovo će biti prvi okršaj dve selekcije od prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva. Tada su se „azuri“ popeli na krov Starog kontintenta posle boljeg izvođenja penala. Stoga, će ovo biti prilika za osvetu „Gordog Albiona“, doduše ne na istom mestu, jer se tada igralo na „Vembliju”, dok će poprište ove bitke biti stadion „Molinju“ u Vulverhemptonu.

I kladionice favorizuju ekipu Gereta Sautgejta, kvota koje nude za trijumf Engleza je 1.75, dok se pobeda Italije vrednuje sa 4.75, a remi 3.50. Verovatno, pre svega, zbog šarenolikog sastava Roberta Mančinija u poslednje vreme.

Iako je istorijat mečeva ove dve selekcije veliki (ukupni skor 10 pobeda „azura“ 10 remija i 8 pobeda Engleske), kada se pogledaju međusobni susreti samo u poslednjih deset godina i od meča na EURO 2012. (tada su Italijani pobedili posle penala), golovi na obe strane su praktično zagarantovani. Mreže oba rivala tresle su u svih pet navrata. Od toga dva puta  u kombinaciji sa tri gola, pa bi možda nešto slično moglo da bude viđeno ponovo.

NAŠ PREDLOG: GG

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024