SRBIN U FINALU: MVP Evropskog prvenstva o svojoj poslednjoj košarkaškoj sezoni!

M.M

25. 05. 2022. u 12:27

MIROSLAV Pašajlić, srpski reprezentativac u basketu 3x3 i trenutni član Helios Sansa, danas će predvoditi svoj tim u prvoj utakmici finala slovenačke lige protiv Cedevita Olimpije. Najkorisniji igrač Evropskog prvenstva u basketu 3x3 je dao intervju za naš sajt.

СРБИН У ФИНАЛУ: МВП Европског првенства о својој последњој кошаркашкој сезони!

Foto Profimedia

Miroslave, pre svega čestitke na plasmanu u finale i sjajnoj partiji, deluje da je Podčetrtek tvrđi orah nego što se očekivalo, kao da su igrali iznad svojih mogućnosti tokom čitave serije?

- Hvala! Pa da, može se reći, dosta je bilo teže nego što se očekivalo, imali su dva povređenja igrača na centarskim pozicijama, ali to nekako kao da im je skinulo teret sa leđa, igrali su bez klasične petice i samim tim bili dosta neugodnija ekipa za nas, što najbolje pokazuje rezultat, u regularnom delu smo ih dobili četiri puta lagano, a sada je to bilo dosta teže.

Što bi se reklo, upalio si sve motore, sjajne partije pružaš u plej-ofu? 

Kako sezona odmiče imao sam više minuta i bitniju ulogu na terenu za razliku od početka, ali to je u neku ruku shvatljivo jer sam puštan na neke turnire 3x3, zahvalio bih se ovim putem košarkaškom klubu Helios što mi je izašao u susret.

Naredni protivnik Cedevita Olimpija, u sastavu imaju "strašna" imena, šta očekivati?

Olimpija je svakako veliki favorit, imaju skuplji i kvalitetniji tim, ali borićemo se.

Da li je ovo i zvanično tvoja poslednja profesionalna košarkaška sezona i da li konačno akcenat stavljaš samo na basket 3x3?

Da, ovo je zvanično moja poslednja košarkaška sezona, možda ću nastaviti, ali to će biti na nekom amaterskom nivou, recimo neka druga liga Srbije, ukoliko bude bilo potrebe za tim.

Foto: KSS

Prošle godine si zajedno sa saigračima doneo Srbiji najsjajnije odličje na Evropskom prvenstvu, na debitantskom nastupu za reprezentaciju si pokazao neverovatan igrački kvalitet i pre svega čeličnu psihu, poneo si titulu MVP-a, što si kasnije uradio i na mastersu u Debrecinu, kakvi su utisci?

Prošle godine u septembru je usledio taj poziv, iskreno, to me je dosta iznenadilo u tom trenutku, ali na kraju se to ispostavilo kao pravi potez selektora, individualnim priznanjem sam na neki način opravdao njegovo poverenje, ali smatram da ne bi bilo nezasluženo i da je titula najkorisnijeg igrača otišla u ruke nekog od saigrača.

Ne sumnjamo da ćemo gledati isti scenario i 2024. Da li bi medalja na olimpijskim igrama bila kruna karijere?

Olimpijada je svakako naredni cilj, i iskreno se nadam da ću biti zdrav i spreman da zaigram u Parizu.

Našem reprezentativcu se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu, i želimo mu puno sreće u finalu, neka David sruši Golijata!

A evo i tri predloga našeg asa za danas.

Zenit - CSKA 1 (kvota 1,80)

Majami - Boston 2 (kvota 1,77)

Real Madrid - Manresa 1-1 (kvota 1,40)

Ukupna kvota 4,46

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju