DEJO ZA PRVENAC: Zvezda - Olimpijakos u 14. kolu Evrolige, statistika "jasna kao dan"

V. P.

09. 12. 2021. u 13:32

OD bratskih spona navijača Zvezde i Olimpijakosa, u dosadašnjim evroligaškim mečevima, znatno više je "profitirao" klub iz Pireja.

ДЕЈО ЗА ПРВЕНАЦ: Звезда - Олимпијакос у 14. колу Евролиге, статистика јасна као дан

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pred današnji jubilarni deseti susret, od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić", atinski crveni imaju sedam pobeda i dva poraza u duelima sa beogradskim crveno-belima.

Zanimljivo je da trener Dejan Radonjić, strateški tvorac najvećeg broja Zvezdinih pobeda u elitnom takmičenju, još nije osetio ukus trijumfa nad Olimpijakosom. Pet puta je bezuspešno pokušavao da obori ruku "velikom bratu", u čemu su uspeli Dušan Alimpijević 2018. i Dragan Šakota godinu kasnije.

Ni šesti pokušaj da ostvari prvenac u duelima sa "redsima" neće biti nimalo jednostavan, imajući u vidu da su trenutno tim sa trećim najboljim skorom u Evroligi (9-4). Za razliku od prethodnih godina, ove su uspeli da pronađu timsku formulu koja funkcioniše, iako stilom igre odudaraju od defanzivno orijentisanog Olimpijakosa kakvog smo gledali duže od decenije.

Tim trenera Jorgosa Barcokasa četvrti je po efikasnosti sa 80,7 poena u proseku, dok je Zvezda pretposlednja sa okruglo 70 po meču. Za crveno-bele je u ovom susretu ključno da uspori ritam igre, u čemu su nekada atinski crveni-bili velemajstori i na čemu su gradili evroligaške uspehe. Osim toga, Radonjićeva ekipa pokušaće da napade što češće završava iz reketa, odakle pogađa sa 56,3 odsto uspešnosti.

Naravno, za prekid serije Olimpijakosa od tri pobede ključna je odbrana, posebno nad prvim košgeterom Tajlerom Dorsijem (12,5) i ove sezone odličnim Sašom Vezenkovim, trenutno devetim na MVP listi elitnog takmičenja.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna