DERBI MEČ U HRVATSKOJ U SENCI LIGE ŠAMPIONA: Rijeka protiv Osijeka brani "tron"

Novosti online

08. 12. 2021. u 09:25

U zaostaloj utakmici 14. kola najjače lige Hrvatske lider Rijeka na Rujevici dočekuje prvog pratioca Osijek.

ДЕРБИ МЕЧ У ХРВАТСКОЈ У СЕНЦИ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Ријека против Осијека брани трон

Foto: Milena Anđela

Gost sa osvojenih 35 bodova zaostaje samo poen za današnjim rivalom i u slučaju pobede povratio bi prvo mesto izgubljeno remijem na terenu Gorice u prethodnoj rundi. Međutim, otežavajuća okolnost za Osijek, je što trener Nenad Bjelica neće moći u ovom važnom meču da računa na čak petoricu standardnih fudbalera, dok domaćin nema većih kadrovskih problema.

Posebno zanimljivo je da je ovo dvoboj najboljeg napada u ligi (Rijeka, 40 golova) i najuspešnije odbrane (Osijek, svega 13 primljenih pogodaka).

FORMA

Oba tima su u sličnoj formi. Rijeka je na poslednjih pet mečeva ostvarila četiri pobede uz poraz od Hajduka, dok je Osijek, takođe, slavio na četiri utakmice, a ima i jedan vredan remi na terenu Dinama pre tri kola.

Što se tiče učinka kod kuće i na strani tu je skroz suprotna situacija, barem kada su golovi u pitanju. Naime, Riječani su na pet vezanih utakmica dolazili GG&3+ (gol-gol i bar tri pogotka), dok je Osijek šest puta zaredom na strani igrao 0-2, tačnije svaki put su se mreže tresle tačno dvaput.

MEĐUSOBNI SUSRETI

U sudarima ovih timova uglavnom više uspeha imaju domaćini, pa ćemo zbog toga pre svega da obratimo pažnju na ishode u Istri. Tu se krije neverovatana činjenica. Što na starom (i budućem) stadionu "Kantridi", što na "Rujevici" Rijeka je na prethodna 22 dvoboja sa Osijekom poražena samo jednom, a trijumfovala je čak u 17 navrata, što znači da je četiri puta meč završen bez pobednika.

Naš predlog za derbi meč hrvatske Prve lige je 1X&2-4.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)