NOLE JE SPREMAN DA SRUŠI ALKARAZA: Samo jedan može biti vladar "belog sporta"

M.M.

09. 06. 2023. u 10:31 >> 10:31

SPEKTAKL NA "ŠATRIJEU".

НОЛЕ ЈЕ СПРЕМАН ДА СРУШИ АЛКАРАЗА: Само један може бити владар белог спорта

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Janik Siner, Aleksandar Zverev, momci su koji poseduju određeni kvalitet, međutim, nisu dostojni naslednici velike trojke.

Da u kukolju ima i žita videli smo prošle godine kada je na scenu stigao momak iz predgrađa Mursije, fizički besprekorno spreman i psihički izuzetno stabilan za svoje godine.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer definitivno imaju svog naslednika, ime mu je Karlos Alkaraz.

Španac je rano sazreo kao igrač, sa devetnaest godina je postao svetski broj 1 i osvojio grend slem. Pokorio je Njujork savladavši u finalu Kaspera Ruda.

Karlitos je dominantan u Parizu od samog starta, a pre tri dana u četvrtfinalu je prosto počistio sa terena Stefanosa Cicipasa.

Duel protiv grčkog tenisera je bio igra mačke i miša, sat vremena mu je bilo potrebno da povede sa 2-0 u setovima, dok je u trećem došlo do blagog opuštanja. Na kraju meča rezultat je glasio 3:0 (6:2, 6:1, 7:6).

Popularni Čarli je prvi favorit za osvajanje, međutim, danas će svaka teorija pasti u vodu jer će sa suprotne strane mreže biti igrač koji je pomerio granice ovog sporta i teniser koji je osvojio sve što se osvojiti može.

Momak rođen 1987. godine u Beogradu je čak 22 puta podizao pehar na grend slem turnirima, silno je motivisan da to učini još jednom i samim tim stavi Rafaela Nadala iza sebe i postane apsolutni rekorder.

Novak Đoković je u poslednjih nekoliko godina doživeo veliku nepravdu, rušili su ga, lomili, ali ipak nisu uspeli da slome njegov šampionski mentalitet.

Nakon dešavanja u Australiji vratio se jači nego ikad i pokorio Adelejd, a potom i Melburn. Nebrojano puta smo bili svedoci toga da Nole nešto slabije uđe u turnir, a da već od polufinala vidimo nivo tenisa kakav niko na svetu nije u stanju da demonstrira.

Verujemo da će danas biti jedan od tih dana i da će Srbin još jednom pokazati ko je bez obzira na listu apsolutni vladar "belog sporta".

Sigurno da Novak želi osvetu i za prošlogodišnji poraz koji je doživeo od Alkaraza u Madridu, svestan je naš teniser da tada nije bio na svom nivou i biće motivisan da pokaže kakvim oružjem raspolaže.

Očekuje nas spektakl na "Šatrijeu", a srpski teniser je pred velikim izazovom.

Verujemo da ćemo videti njegovo najbolje izdanje. Srećno Nole!

NAŠ TIP: Alkaraz - Đoković 2 (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna