GRČKI DERBI BEZ TENZIJE? Pirejci jure prvu poziciju?

M.M.

31. 03. 2023. u 08:35

KOŠARKAŠI Olimpijakosa će u 32. kolu Evrolige ugostiti Panatinaikos. Utakmica će se igrati u dvorani "Mira i prijateljstva" sa početkom u 20.30

ГРЧКИ ДЕРБИ БЕЗ ТЕНЗИЈЕ? Пирејци јуре прву позицију?

Foto: EPA-EFE/L. Rico

Ovo će biti jedan od onih derbija gde verovatno neće biti prevelike tenzije. "Zeleni" su takmičarski deo na evrosceni odavno završili, dok je sa druge strane za Pirejce samo pitanje sa koje će pozicije započeti plej-of.

Ono što je jako bitno za izabranike Jorgosa Barcokasa je to što su obezbedili prednost domaćeg terena i sada će u nokaut fazi biti u daleko boljoj poziciji u odnosu na protivnika.

Svi dobro znamo da crveno-beli imaju jak domaći teren i kada na red budu došli oni najbitniji mečevi, u dvorani "mira i prijateljstva" biće pravi pakao.

Trenutno se sa skorom 22-9 nalaze na deobi prvog mesta zajedno sa Real Madridom, Barselona takođe ima isti broj pobeda, međutim Katalonci su i odigrali jedno kolo više.

Kako stvari stoje, Barcokasovim pulenima bi eventualni protivnici u plej-ofu mogli biti Partizan, Baskonija, Žalgiris, pa možda čak i Anadolu Efes.

U prošlom kolu grčki velikan je bio bolji od Asvela na svom parketu, nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 81:55.

Videli smo jednu sjajnu timsku košarku gde se nijedan od pojedinaca nije previše istakao. U listu strelaca su se upisali gotovo svi igrači, a najefikasniji su bili Šakil Mekkisik i Tomas Volkap sa po 11 poena, jedini dvocifreni bio je još Kostas Papanikolau sa 10 pogodaka.

Sa druge strane Atinjani su nakon poraza od Barselone uspeli da savladaju Bajern Minhen na svom parketu, najzaslužniji za trijumf bio je grčki internacionalac Jorgos Papajanis koji je za 28 minuta na parketu ostvario dabl-dabl učinak od 24 poena i 11 skokova.

Ostalo je još malo do kraja regularnog dela, što se tiče ovih timova sve je manje-više poznato te verujemo da će to uticati da se odigra utakmica u nešto opuštenijoj atmosferi koja i nije baš uobičajna kada je u pitanju grčki derbi.

Ovi rivali su se sastali pet puta ove sezone i klub iz Pireja je iz svakog duela izlazio kao pobednik.

Očekujemo utakmicu u bržem ritmu sa nešto većim brojem poseda, naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +160,5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest