"PONOS IZRAELA" JE U STRAŠNOJ FORMI: "Manekeni" su ispali iz trke

M.M.

30. 03. 2023. u 12:15 >> 12:15

KOŠARKAŠI Makabija će u 31. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja ugostiti Milano. Utakmica će se igrati u "Menora Mivtačim" areni u Tel Avivu sa početkom u 20.05

ПОНОС ИЗРАЕЛА ЈЕ У СТРАШНОЈ ФОРМИ: Манекени су испали из трке

Foto: Profimedia

"Ponos Izraela" je na startu Evrolige bio tim koji je dobro igrao na domaćem parketu, dok su na strani imali velikih problema.

Kasnije je sve to došlo na svoje i izabranici Odeda Kataša trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli sa skorom 18-13.

Na evrosceni u poslednje vreme deluju zaista dobro, trijumf nad Virtusom bio je peti u nizu.

Bivši igrač Crvene zvezde Lorenco Braun pružio je još jednu briljantnu partiju, imao je učinak od 14 poena i 8 asistencija, istakli su se još Darun Hilijard sa 16 pogodaka i Vejd Bodvin koji se zaustavio na 14.

Sa druge strane, za "manekene" možemo slobodno reći da su ispali iz trke za plej-of. U poslednje vreme imali su nekoliko važnih pobeda, međutim, deficit koji su imali u prvom delu sezone bio je zaista veliki. 

Pre dva dana izabranici Etorea Mesine su poraženi od Anadolu Efesa, aktuelni šampion je trijumfovao rezultatom 89-69, a italijanski predstavnik je upisao svoj 17. poraz u ovoj sezoni.

Puleni Ergina Atamana su nametnuli svoj ritam od samog starta i nisu imali problema do kraja, na terenu su prednjačili Šejn Larkin i Vil Klajburn sa 18, odnosno 16 pogodaka, pratio ih je srpski internacionalac Vasilije Micić koji je brojao do 15.

U poraženom taboru najviše se istakao Luvavu-Kabaro koji je imao 19 poena, a jedini dvocifreni bio je još Johanes Vojtman sa 12 koševa. Šabaz Nejpir je imao slabo veče, ubacio je tek 6 poena.

Kada su se ovi rivali sastali u 13. kolu Makabi je slavio u "gradu mode" rezultatom 71:77 a glavni krivac za poraz "manekena" bio je Lorenco Braun koji im je spakovao 20 poena.

Gledali smo tada jednu rezultatsku klackalicu gde je domaćin ipak prvi popustio.

Makabi će se u poslednja dva kola sastati sa Žalgirisom i Real Madridom, dok će sa druge strane Mesinina četa nakon okršaja sa Barselonom gostovati Virtusu.

Očekuje nas interesantna utakmica, a naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: + 158,5 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)