"KRALJEVI" SU OSTVARILI CILJ: Grčki stručnjak ima za čime da žali!

M.M.

29. 03. 2023. u 09:46

KOŠARKAŠI Real Madrida će u 31. kolu ugostiti Fenerbahče.

КРАЉЕВИ СУ ОСТВАРИЛИ ЦИЉ: Грчки стручњак има за чиме да жали!

FOTO: AP/Tanjug

"Kraljevi" su u dosadašnjem delu sezone upisali 21 pobedu i 9 poraza i trenutno se nalaze na deobi prvog mesta zajedno sa Olimpijakosom.

Izabranici Ćusa Matea su ostvarili prvobitni cilj, a to je da regularni deo takmičenja završe na jednoj od pozicija koja će doneti prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Glavna pokretačka snage ove sezone je Džanan Musa koji je prvi strelac ekipe sa 14,6 poena u proseku, dok ga prate Edi Tavares i Geršon Jabusele, sa 11,4 odnosno 10,1.

Za razigravanje ekipe zadužen je španski bekovski tandem Rodrigez/Ljulj, popularni Ćaćo ima 3,4 dodavanja po meču, dok kapiten za 16 minuta na parketu podeli tri lopte.

Madriđani su u prošlom kolu gostovali Virtusu, nije im dugo trebalo da slome otpor protivnika, a krajnji rezultat glasio je 79:96.

U tom duelu briljirao je Mario Hezonja, hrvatski internacionalac je meč zavšio sa 26 poena uz visoke procente šuta. Iza linije 6,75 imao je čak 73% (8/11).

Sa druge strane Dimitris Itudis ima za čime da žali, njegovi puleni su u jednom momentu bili prvoplasirani, međutim, loša forma i povrede su učinili svoje.

Fener trenutno zauzima petu poziciju na tabeli sa skorom 18-12 i nokaut fazu će verovatno početi na gostujućem parketu.

Prva udarna igla je definitivno Džonatan Motli koji je izuzetno dominantan u reketu, Amerikanac u proseku postiže 14,7 poena i ima 5,7 uhvaćenih lopti.

Motli je uz Matijasa Lesora igrač koji u proseku ostvari najviše skokova u napadu.

Kada su se ovi rivali sastali u 11. kolu Real Madrid je slavio u Istanbulu rezultatom 71:85, a najzaslužniji za pobedu tada bili su Musa i Tavares koji su kombinovano ubacili 35 poena, dobru rolu imao je i Gabrijel Dek koji je zabeležio 12 pogodaka i 8 uhvaćenih lopti.

Kraljevski klub će se do kraja regularnog dela sastati još sa Partizanom, Bajernom i Makabijem, dok će sa druge strane šampion Turske za dva dana otići na megdan Baskoniji, a potom ih očekuju dueli sa Anadolu Efesom i Crvenom zvezdom.

Očekuje nas interesantna utakmica, verujemo da će se igrati u nešto bržem ritmu, a naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +167,5 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)