CRNO-BELI PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA: Šanse za plej-of se povećavaju!

M.M.

31. 01. 2023. u 11:40 >> 11:40

U 22. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja košarkaši Partizana ugostiće Asvel. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 20.30.

ЦРНО-БЕЛИ ПУЦАЈУ ОД САМОПОУЗДАЊА: Шансе за плеј-оф се повећавају!

FOTO: ABA liga

Crno-beli su se definitivno podigli i sada spadaju u krug timova koji konkurišu za nokaut fazu.

Poraz od Valensije u gostima se izlečio pobedom u večitom derbiju. Nakon 40 minuta kvalitetne košarke izabranici Željka Obradovića su slavili rezultatom 78-79.

Kontrolisali su momci u crno-beloj opremi utakmicu tokom čitavih 40 minuta i zasluženo upisali desetu pobedu na evrosceni.

Najefikasniji na terenu bili su Dante Egzum i Zek Ledej koji su postigli po 20 poena, a dvocifren je bio još i Matijas Lesor koji je sakupio 13 pogodaka.

Francuz je takođe bio taj koji je kontrolisao reket, imao je osam uhvaćenih lopti.

U listu strelaca upisali su se još Alen Smailagić (7), Kevin Panter (6), Jam Madar (5), Aleksa Avramović (3), Džejms Naneli (3) i Danilo Anđušić (2).

Danas na megdan stiže ekipa od koje je "parni valjak" doživeo poraz pre mesec i po dana. Kada su se sastali u 13. kolu puleni Ti-Džej Parkera su slavili na svom terenu rezultatom 91-87.

Momci iz Vilerbana su tog dana prikazali sjajnu košarku, a predvodnik na parketu je bio Nando de Kolo koji je meč završio sa 32 poena.

Francuz u proseku postiže 14 pogodaka i to ga čini prvim strelcem ekipe. Odmah iza njega je dvadesetčetvorogodišnji Džona Metjuz koji je na proseku od 11 poena, dok Jusufa Fal ima 9. Nando je takođe i prvi asistent sa 3,5 dodavanja po utakmici.

Partizan će za tri dana otputovati za Kaunas gde će snage odmeriti sa Žalgirisom, nakon toga put ih vodi u Minhen gde će ih čekati bivši trener Andrea Trinkijeri sa svojim izabranicima.

Sa druge strane Asvel će dočekati Virtus, a zatim ćemo gledati francuski derbi gde će im protivnik biti Monako.

Ovi rivali su se do sada sastali osam puta, a srpski predstavnik je trijumfovao u tri navrata.

Pet utakmica su igrali u najelitnijem evropskom takmičenju, dok su dva puta vodili "košarkaški rat" i u Evrokupu. Duel koji je odigran 2014. godine bio je prijateljskog karaktera.

Naša procena je da će danas domaćin stići do 11. pobede u takmičenju.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STEFANOSA POLAKO STIŽE UMOR: Argentinac se dobro snalazi na šljaci!