PORAZ IZ VEČITOG DERBIJA JOŠ UVEK BOLI: Crveno-beli leče rane u Italiji!

M.M.

31. 01. 2023. u 17:08 >> 17:08

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u 22. kolu Evrolige gostovati Virtusu. Utakmica će se igrati u dvorani "Segafredo" u Bolonji sa početkom u 21 čas.

ПОРАЗ ИЗ ВЕЧИТОГ ДЕРБИЈА ЈОШ УВЕК БОЛИ: Црвено-бели лече ране у Италији!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-bele ove nedelje očekuje duplo kolo u najelitnijem evropskom takmičenju. Prvi meč će odigrati u Bolonji protiv Virtusa, dok će odmah nakon toga otputovati za Milano gde će snage odmeriti sa "manekenima".

Možda nešto i ranije nego što se očekivalo došlo je do pada forme, međutim, tempo utakmica je bio izuzetno jak i to je glavni faktor zašto je do toga i došlo.

Odigrano je čak 11 utakmica za 27 dana, skor u oba takmičenja je 7-4, a čak tri utakmice su izgubljene na domaćem parketu (Barselona, Real Madrid i Partizan).

Izabranici Duška Ivanovića su pružili loše partije u Kaunasu i derbiju. Čak ni protiv Cedevita Olimpije igra nije bila na visokom nivou, iako je na kraju obezbeđen trijumf.

U duelu protiv Partizana najviše se istakao Luka Vildoza koji je ubacio 26 poena, dok ga je pratio Nemanja Nedović sa 23.

Jedini dvocifreni bio je još Ognjen Dobrić koji je imao 13 pogodaka. U listu strelaca su se upisali još Filip Petrušev (8), Ben Bentil (2), Nikola Ianović (2), Stefan Lazarević (2) i Luka Mitrović (2).

Danas na megdan izlazi ekipa koja je takođe konkurentna za nokaut fazu, popularni "kinder" ima samo pobedu manje od današnjeg rivala.

Ono što svakako upada u oči je igra Miloša Teodosića koja je u poslednje vreme na visokom nivou, međutim, srpski internacionalac većinu vremena provodi na poziciji "2", što naravno ima veze i sa njegovim godinama.

Miloš je sada u fazi karijere gde jednostavno nema snage za prenos lopte i za kvalitetnu organizaciju napada.

Serđo Skariolo važi za trenera koji i ne drži baš čeličnu disciplinu, te je igračima dao ogromnu slobodu u napadu.

Lundber i Heket su ti koji su, možemo slobodno reći, podbacili. Svi su očekivali da pomenuti dvojac prosto spaja vrhunske centre sa obručima, ali to smo videli tek na trenutke.

Što se tiče kontrole reketa, tu su Tornike Šengelija i Džordan Miki koji važe za izuzetne individualce.

Očekuje nas interesantna utakmica, kada su se sastali u prvom delu sezone srpski predstavnik je slavio rezultatom 83-74.

Naša procena je da danas granica poena neće biti prebačena.

NAŠ TIP: -157,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina