VEČITI RIVALI PO TREĆI PUT OVE SEZONE: Crveno-beli žele još jedan trijumf!

M.M.

30. 12. 2022. u 12:54 >> 12:54

KOŠARKAŠI Panatinaikosa će u 16. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja ugostiti Olimpijakos. Utakmica će se igrati u Olimpijskoj dvorani "Nikos Galis" sa početkom u 20 časova.

ВЕЧИТИ РИВАЛИ ПО ТРЕЋИ ПУТ ОВЕ СЕЗОНЕ: Црвено-бели желе још један тријумф!

Foto Profimedia

Izabranici Dejana Radonjića su nakon dobrog perioda i četiri vezana trijumfa uspeli da naprave i "crni niz". Atinjani su najpre izgubili od Valensije, da bi kasnije bolji od njih bili Barselona i Anadolu Efes.

U duelu protiv aktuelnog šampiona jednostavno su bili bez šansi, poraženi su rezultatom 88-69, a jedini koji je ostavio pozitivan utisak bio je Dvejn Bejkon koji je ubacio 20 poena. Amerikanac je najefikasniji igrač ove sezone sa 20,3 poena u proseku, dok je iza njega njegov sunarodnik Derik Vilijams sa 14,7.

Danas na megdan dolazi večiti rival, ekipa Olimpijakosa. Pirejci igraju sjajnu košarku ove godine, ali krizni period je stigao i u njihov dom. Izabranici Jorgosa Barcokasa su vezali dva poraza, najpre su izgubili u Vilerbanu od Asvela, a potom i od Crvene zvezde u svojoj dvorani.

Nisu crveno-beli u duelu sa srpskim predstavnikom prikazali toliko lošu košarku, ali Duško Ivanović je jednostavno izvukao najbolje iz svojih igrača.

Saša Vezenkov ima sjajnu sezonu, treći je strelac takmičenja sa 19,2 poena u proseku. Najveća podrška u ekipi mu je naravno Kostas Slukas. Grk ubacuje 12,7 poena i ima 6,9 dodavanja po utakmici.

Barcokas je napravio sjajnu hemiju među igračima i jednostavno nije dozvolio da sujeta dođe do izražaja.

Ajzea Kenan i Šakil Mekkisik znaju da iskoče iz drugog plana, dok je pod košem dominantni Mustafa Fal.

Ovi rivali su se ove godine već sastali dva puta i u oba navrata je klub iz Pireja slavio. U Super kupu su trijumfovali rezultatom 52-67, dok je kasnije u Evroligi rezultat glasio 68-66.

U oba meča najveći doprinos su imali upravo tandem Fal-Vezenkov. Francusko-bugarska kombinacija je u poslednjem duelu kombinovano ubacila 39 pogodaka.

"Zeleni" će u sledećem kolu otputovati za Minhen gde ih čeka Trinkijerijev Bajern, dok će sa druge strane Slukas i kompanija dočekati "manekene".

Očekuje nas interesantan okršaj, a naša procena je da će gostujući sastav rastužiti domaće navijače.

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024