PARTIZAN U LAKTAŠIMA KAO NA DOMAĆEM TERENU: Igokei će trebati čudo protiv ''parnog valjka''

M.T.

25. 12. 2022. u 10:42

Crno-beli ponovo u seriji pobeda.

ПАРТИЗАН У ЛАКТАШИМА КАО НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ: Игокеи ће требати чудо против парног ваљка

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa Igokee sigurno ne bi imala ništa protiv da je meč protiv Partizana u ABA ligi odigrala tokom loše serije crno-belih krajem novembra i početkom decembra, ali tim iz Laktaša će dočekati ''parni valjak'' od 18.30 u 12. kolu regionalnog takmičenja baš u trenutku kada se ekipa Željka Obradovića ponovo vratila na pobednički kolosek.

Poput Partizana, Igokea takođe igra ove sezone u dva takmičenja pošto se tim iz Laktaša takmiči u FIBA Ligi šampiona. Upravo igranje na dva fronta iziskuje mnogo napora, a to se odrazilo i na rezultate koje je Igokea postigla u poslednjih deset utakmica pošto je doživela šest poraza uz četiri pobede.

Takav skor može da zavara pošto je Igokea u igri za plasman u narednu rundu FIBA Lige šampiona mada će joj put biti otežan jer nema prednost domaćinstva protiv Hapoel Holona. Tim Dragana Bajića pružao je čak i bolje partije Ligi šampiona u odnosu na ABA ligu gde je u poslednjih pet kola ostvarila samo jednu pobedu protiv MZT-a i trenutno je sa skorom 5-6 na osmom mestu u regionalnom tamičenju.

Partizan je uspešno prekinuo loš niz tokom kojeg je u osam utamica ABA lige i Evrolige uspeo da ostvari samo jednu pobedu protiv Budućnosti u regionalnom tamičenju. Crno-beli su uspeli da u Evroligi pred svojim navijačima sruše aktuelnog šampiona Evrope Efes, a zatim su usledile pobede protiv FMP-a u ABA ligi, da bi u Istanbulu pao i trenutno vodeći tim elitnog takmičenja Fenerbahče. Ipak, bez obzira na činjenicu da se tim podigao posle lošeg perioda Željko Obradović je i dalje oprezan. Crno-beli su trenutno na čelu ABA karavana, ali sa pobedom više u odnosu na Crvenu zvezdu od koje su izgubili u međusobnom duelu.

- Znamo da tamo imamo prave prijatelje, iskrene i da imamo puno navijača. Igokea je uvek nezgodan protivnik, imamo iskustva od prošle godine i izuzetno teške utakmice koju smo na neverovatan način uspeli da dobijemo. Treba da iskoristimo jedan jedini trening koji ćemo imati pred utakmicu, da reagujemo, da se pripremimo i da probamo da nastavimo gde smo sad. Da iz dobre odbrane dođemo do agresivnosti koja bi nam pomogla da odigramo ponovo dobru utakmicu – rekao je Obradović.

Tradicija je na strani Partizana u duelima sa Igokeom pošto su crno-beli u poslednjih deset mečeva uspeli da ostvare osam pobeda, dok su dve pripale Igokei. Samo jednom su u tih deset utakmica ova dva tima igrala produžetke i taj meč je pripao Igokei.

NAŠ TIP: H2 4,5 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024