EMOCIJE KOJE SE NE KUPUJU NOVCEM: "Crveno" i "crno" ne idu zajedno!

M.M.

08. 12. 2022. u 10:16 >> 10:17

KOŠARKAŠI Partizana će u 12. kolu Evrolige ugostiti Crvenu zvezdu. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 20.30.

ЕМОЦИЈЕ КОЈЕ СЕ НЕ КУПУЈУ НОВЦЕМ: Црвено и црно не иду заједно!

FOTO: M. Vukadinović

Da "crveno" i "crno" ne idu zajedno uči se od malih nogu. Tačnije, dolaskom na svet stiče se osećaj koji je prisutan u čoveku do kraja života. Postoje emocije koje su urođene i koje se ne mogu kupiti novcem. Emocije prema klubu.

Pesme, boje, istorija, sve je drugačije. Ali ono što ih spaja je ljubav prema grbu, i to im niko ne može oduzeti.

Bol i patnja je sastavni deo svakog navijača, dok je radost koju im donese uspeh, kako mnogi kažu, neopisiva.

Nekoliko puta godišnje košarkaški teren u srpskoj prestonici postaje gladijatorska arena, a 24 momaka u crveno-beloj, odnosno crno-beloj opremi postaju ratnici koji su spremni da guraju sebe do krajnjih limita i poslednje kapi krvi i znoja.

Istorijske činjenice su nešto što je oduvek dizalo prašinu, međutim, prvim sudijskim podbacivanjem lopte one će biti izbrisane, a sve što se dešavalo u bliskoj i dalekoj prošlosti postaće nebitno narednih 40 ili više minuta.

Mesta za statističke parametre jednostavno nema, kao što to obično biva, u ovakvim situacijama oni postaju, u najmanju ruku sekundardni.

Taktičke poteze koji će ličiti na šahovsko nadmudrivanje povlačiće Željko Obradović i Duško Ivanović. Prekaljeni stručnjaci koji čine sam krem evropske košarke.

Luka Vildoza i Nemanja Nedović biće na jednoj strani parketa. Tandem koji ima iskustva igranja na velikoj pozornici i spreman je za velika dela. Dok će na drugoj saigrače predovditi Kevin Panter, Amerikanac koji poseduje neverovatan napadački potencijal i sa razlogom nosi status lidera ekipe.

Luka Mitrović, Ognjen Dobrić, Dante Egzum, Matijas Lesor, igrači su koji će iz drugog plana davati svoj doprinos, međutim, neće biti iznenađujuće ukoliko učinak baš ovih momaka bude zapravo i ključan za krajnji ishod večerašnjeg duela.

Crvena zvezda je trijumfovala pre deset dana u meču koji se igrao u okviru regionalnog šampionata, a ovo će biti prvi put u istoriji da se "večiti " sastaju u najelitnijem evropskom takmičenju.

Šampion ABA lige je nakon četiri vezane pobede došao do skora 5-6, dok je Partizan nakon tri vezana poraza na 4-7.

U domaćem sastavu u protokolu neće biti Avramovića, Koprivice i Smailagića, dok Duško Ivanović jedino neće moći da računa na Nikolu Ivanovića.

Tribine "Štark" arene biće ispunjene do poslednjeg mesta, akteri će biti maksimalno motivisani, dok će sudijska trojka pored teškog zadatka na terenu tražiti i način da se izbori sa bukom jačine preko 100 decibela.

NAŠ TIP: -162,5 (kvota 1,83)

Anketa

Ko pobedjuje u evroligaškom derbiju?

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD NASTAVLJA SA DOBRIM PARTIJAMA: Treći nosilac želi osvetu za poraz iz Madrida!