SRBIN JE NEZAUSTAVLJIV! MVP nastavlja sa dobrim partijama?

M.M.

30. 11. 2022. u 13:00 >> 13:01

KOŠARKAŠI Denvera će u noći između srede i četvrtka ugostiti Hjuston roketse. Utakmica će se igrati u "Bol" dvorani u Koloradu.

СРБИН ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ! МВП наставља са добрим партијама?

FOTO: Tanjug/AP

Nagetsi ove sezone igraju dobru košarku, sa skorom 13-7 zauzimaju drugu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Timovi koje izabranici Majka Melouna nisu uspeli da savladaju su Juta džez, Portland trejblejzers, Los Anđeles lejkers, Boston seltiks, Njujork niks, Dalas maveriks i Detroit pistons.

Ono što raduje navijače je svakako povratak Džamala Mareja, Kanađanin je dugo bio odustan sa terena i sada je spreman da pomogne saigračima. Do sada je odigrao 16 utakmica i za 29 minuta provedenih na parketu u proseku ima 17,3 poena i 5 dodavanja. Džamal je drugi strelac svoje ekipe, odmah iza Nikole Jokića.

Sa druge strane Roketsi nemaju čime da se pohvale, u dosadašnjem delu sezone uspeli su da upišu tek pet pobeda. U prethodnih deset utakmica čak šest puta su parket napuštali pognute glave, dok su sa Oklahomom, Atlantom, Dalasom i Orlandom ipak uspeli da izađu na kraj.

Najbolji pojedinac u ovoj sezoni je Džejlen Grin koji u proseku ubacuje gotovo 22 pogotka. Što se tiče razigravanja ekipe, najviše je za to zadužen Kevin Porter koji ima 6 dodavanja po utakmici.

Ovi rivali su se pre samo dva dana sastali takođe u Koloradu i tada je domaćin na krilima tandema Jokić-Marej slavio rezultatom 129-113, a pomenuti duo je kombinovano ubacio 63 poena.

U poraženom taboru najviše se istakao turski internacionalac Alperen Sengun koji je brojao do 18.

U prethodnih osam međusobnih susreta Nagetsi su izlazili kao pobednici, a najubedljiviji trijumf zabeležili su pre dve sezone u Teksasu (99-128).

Pored današnjeg meča odlučili smo se i za analizu prve zvezde domaćeg sastava. Nikola Jokić ove sezone ne beleži brojke kao protekle dve, međutim, još uvek je dominantan.

Srbin ima učinak od 23 poena, 9,8 skokova i 8,8 asistencija po utakmici. U prošlom duelu protiv Roketsa ubacio je 32, što mu je ujedno i najbolji poenterski učinak u dosadašnjem delu takmičenja.

Verujemo da ćemo gledati utakmicu sa velikim brojem koševa, a naša procena je da će i aktuelni MVP prebaciti zadatu granicu.

NAŠ TIP: Denver - Hjuston +228,5 (kvota 1,75)

TIP ZA POENE IGRAČA: Nikola Jokić +26,5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024