SLOVENAC OTIMA SRBINU MVP TITULU? Dončić i Dalas dočekuju šampione

M.M.

29. 11. 2022. u 20:37 >> 20:37

KOŠARKAŠI Dalas Meveriksa će u noći između utorka i srede ugostiti Golden Stejt voriorse.

СЛОВЕНАЦ ОТИМА СРБИНУ МВП ТИТУЛУ? Дончић и Далас дочекују шампионе

FOTO: Tanjug/AP

Prošlu sezonu su počeli okršajem u Teksasu i tada je domaćin slavio rezultatom 99-82, a Luka Dončić je bio centralna figura sa 26 postignutih poena.

Tri nedelje nakon toga izabranici Stiva Kera su pokazali da se iz San Franciska ne nose tako lako bodovi, trijumfovali su rezultatom 130-92. 

Prvoj zvezdi Dalasa se to ipak nije svidelo, pa je odlučio u februaru mesecu da uzdrma protivničku tvrđavu, Kidovi puleni su srušili "ratnike" pred njihovim navijačima.

Pravi spektakl očekivao se u plej-ofu, ali do toga, nažalost, nije došlo. Prednost domaćeg terena u finalu zapadne konferencije imao je Golden Stejt. Stef Kari i kompanija su slavili rezultatom 4-1 u seriji i tako se plasirali u veliko finale gde ih je čekao Boston.

U finalu smo gledali jednu sjajnu predstavu gde Seltiksi ipak nisu smogli snage za više od dve pobede, a protivnik je postao šampion najjače lige na svetu po sedmi put u klupskoj istoriji.

Stef Kari je što se tiče individualne statistike sjajno počeo sezonu, do sada je odigrao 19 utamica i u proseku ubacuje 31 poen, a njegov tim sa skorom 11-10 zauzima tek devetu poziciju na tabeli.

Najveća podrška na terenu mu je Edrju Vigins koji postiže 19 pogodaka po utakmici, dok je Klej Tompson na 17,7.

Sa druge strane imamo Luku Dončića koji je trenutno prvi strelac lige sa 33 poena u proseku. Slovenac na terenu provodi 37 minuta, a najbolju partiju prikazao je protiv Orlanda kada im je "spakovao" 44 poena. Pre samo pet dana Luka je "podivljao" i u "TD Gardenu" gde je meč završio sa 42.

Maveriksi su najjača odbrana u ligi sa prosečno 107 primljenih poena, ispred njih samo su Los Anđeles klipersi i Filadelfija seventisiksersi.

Ono što bi trebalo da brine domaće navijače je svakako forma njihovih ljubimaca, na poslednjih deset mečeva samo su tri puta u dobrom raspoloženju napuštali dvoranu.

Možemo biti sigurni da nas očekuje kvalitetna košarka, ovi rivali se u novoj sezoni nisu sastajali i biće zanimljivo videti kakav će biti odnos snaga na terenu.

Naša procena je da ćemo večeras gledati utakmicu na veliki broj poseda i da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +224,5 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OSTALI SPORTOVI: Tip - tiket za petak