LUČIĆ I JARAMAZ NAPADAJU "CRVENO-BELE": Bajern je podigao formu nakon lošeg starta

M.T.

17. 11. 2022. u 10:30

PIREJCI su trenutno drugi na tabeli.

ЛУЧИЋ И ЈАРАМАЗ НАПАДАЈУ ЦРВЕНО-БЕЛЕ: Бајерн је подигао форму након лошег старта

FOTO: EPA

Bajern je uspeo u poslednja dva kola da popravi utisak sa starta Evrolige, a večeras od 20.30 će u okviru osmog kola Evrolige dočekati u ''Audi domu'' ekipu Olimpijakosa, trenutno drugoplasirani tim lige.

Bavarci su imali veoma loš početak sezone u Evroligi pošto su u prvih pet kola doživeli isto toliko poraza, a u jednom trenutku je počela da se dovodi u pitanje i budućnost trenera Andree Trinkijerija na klupi Bavaraca. Međutim, harizmatični Italijan uspeo je da Jaramaza, Lučića i ostatak ekipe podigne dovoljno da u šestom kolu ostvare neočekivanu pobedu protiv branioca titule u Evroligi, Efesa, da bi zatim u nemačkom derbiju savladali Albu.

Dve pobede u nizu podigle su raspoloženje u redovima Bajerna, ali je Trinkijerijev tim i dalje u donjem delu tabele na 16. poziciji sa dve pobede i pet poraza, a iza njega su samo Panatinaikos i Crvena zvezda koja je među timovima koji su uspeli da savladaju Bajern u dosadašnjem toku takmičenja.

Upravo je poraz od crveno-belih i poslednji koji je Bajern doživeo pošto je u naredna četiri meča u svim takmičenjima ostvario pobede, a u nemačkom šapionatu Bajern je trenutno na trećem mestu iza Albe i Bona sa pet pobeda i jednim porazom.

Olimpijakosova situacija je znatno drugačija u odnosu na Bajernovu. Pirejci su startovali u Evroligi sa serijom od četiri pobede i brzo se našli u vrhu tabele, ali su usledile dve utakmice u kojima su pretrpeli poraze u elitnom takmičenju. Ekipa Jorgosa Barcokasa doživela je poraze u dva prilično neizvesna meča protiv Monaka i Valensije, ali su Pirejci uspeli da se oporave od toga u prošlom kolu.

Olimpijakos je dočekao desetkovani Partizan i to maksimalno iskoristio da ostvari ubedljivu pobedu 87:58 i trenutno se nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa pet pobeda i dva poraza, koliko imaju Barselona i Monako na trećem i četvrtom mestu, dok prvoplasirani Fenerbahče ima pobedu više. Što se tiče grčkog šampionata, Olimpijakos je na prvoj poziciji pošto je u prvih pet kola ostvario maksimalni učinak.

Na strani Barcokasove ekipe u ovom meču je i tradicija pošto je u prethodnih deset međusobnih susreta Olimpijakos uspeo da ostvari osam pobede u odnosu na dve Bajerna. Bavarci su obe pobede ostvarili kao domaćini i to bi mogao da im bude adut u ovom meču.

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024