OKRŠAJ BOSANACA U RUMUNIJI! Ko podiže trofej?

V.D.

25. 09. 2022. u 10:03 >> 10:03

DANAS od 14 časova u finalu čelendžera u Sibiu snage će odmeriti Nerman Fatić i Damir Džumhur

ОКРШАЈ БОСАНАЦА У РУМУНИЈИ! Ко подиже трофеј?

FOTO: AP

Bosanski teniser trenutno zauzima 192. poziciju na listi, međutim, radi se o igraču koji je mogao da napravi mnogo veću karijeru nego što jeste.

Osvojio je ukupno 3 titule a najbolji plasman mu je 23. mesto. Ove godine nije igrao previše na ATP turnirima, svega devet mečeva.

Njegov današnji protivnik biće dve godine mlađi zemljak Nermin Fatić koji se nalazi na 258. mestu ATP liste.

Džumhur do polufinala nije izgubio set, slavio je protiv Horanskog, Niklesa i Klejna da bi u polufinalu izgubio prvi set sa 6:0 od domaćeg tenisera Nikolasa Davida Jonela da bi u drugom setu dodao gas i preokrenuo rezultat koji mu je doneo drugo čelendžer finale ove godine. Podsetimo u prvom je izgubio u Banjaluci od Mađara Marožana krajem prošlog meseca.

Sa druge strane Fatić koji je prošle nedelje došao do najvišeg plasmana na ATP listi a to je 257.mesto do finala je stigao istim putem kao i njegov današnji protivnik. Prvo je iznenadio i maksimalnim rezultatom savladao bolje rangiranog italijana Bonadia da bi u narednim rundama takođe maksimalnim rezultatom slavio protiv Nemca Veselsa i Rusa Gakova.

U polufinalu ga je čekao prvi nosilac Argentinac Federiko Korija, mlađi brat nekadašnjeg finaliste Rolan Garosa, Giljerma. Fatić je izgubio prvi set sa 6:4 da bi u naredna dva prikazao bolju igru i preokrenuo rezultat u meču koji je trajao 2 sata i 31 minut.

Verujemo da će iskusniji teniser na današnjem meču slaviti i poneti ček na 6190 evra i upisati novih 80 ATP bodova.

NAŠ TIP: Fatić - Džumhur 2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: 1-2 (kvota 7,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)