NEKI NOVI PSŽ: "Sveci" željni dokazivanja!

M.M.

13. 08. 2022. u 13:10 >> 19:11

IGRAČI PSŽ-a će na "Parku Prinčeva" ugostiti ekipu Monpeljea, najveće zvezde svetskog fudbala će po prvi put u ovoj sezoni igrati pred svojim navijačima.

НЕКИ НОВИ ПСЖ: Свеци жељни доказивања!

FOTO: EPA

Kao i svake godine od Parižana se puno očekuje, međutim, nikada se njihove kockice nisu sklopile u potpunosti.

Francuska Liga 1 je je osvojena prošle godine, fudbaleri iz prestonice jednostavno nisu imali konkurenciju, takmičenje su završili sa 86 bodova. Daleko iza sebe su ostavili Marsej koji je prvenstvo završio sa 71. bodom.

Najbolji strelac ekipe, a ujedno i šampionata bio je Kilijan Mbape koji postigao 28 golova, i pritom imao još 17 asistencija, Nejmar je 13 puta zatresao mrežu protivnika, dok se "bomba" prošlogodišnjeg prelaznog roka, i jedan od najboljih igrača svih vremena Lionel Mesi svega 6 puta upisao u listu strelaca u prvenstvenim okršajima.

Titula jeste osvojena, međutim, navijači su bili nezadovoljni, pre svega zbog lošeg odnosa prema dresu, a zatim i zbog debakla u Ligi šampiona gde su poraženi od Real Madrida ukupnim rezultatom 3-2.

Brazilac i Argentinac su čak bili "počašćeni" i zvižducima, jedini pošteđeni bio je  dvadesettrogodišnji Francuz.

FOTO: AP/Tanjug

Maurisijo Poketino nije uspeo da napravi hemiju u ekipi, što je donekle i razumljivo, veliki je pritisak voditi igrače takvog karaktera kao što su Mesi, Mbape i Nejmar.

Ove sezone je na klupu seo Kristof Gotje, dok je na mesto direktora seo Luis Kampos koji toliko želi da dokaže da se sa ovim projektom može napraviti uspeh da je doveo čak i psihologa, čoveka koji će biti zadužen da atmosferu u svlačionici drži pod kontrolom.

Sezona nije mogla lepše da počne za Parižane, savladali su Klermon u prvom kolu, "pukla je petarda" na stadionu "Gabrijel Monpije", Lionel Mesi se dva puta upisao u listu strelaca, dok su Nejmar, Markinjos i Hakimi po jednom zatresli mrežu za konačnih 5-0. Kilijana Mbapea nije bilo u protokolu.

Danas ekipi PSŽ-ana megdan dolazi trineastoplasirani tim iz prošle sezone, Monpelje.

Verujemo da će domaći igrači biti motivisani da pokažu svojim navijačima da je prošla sezona zaboravljena i da će ova biti daleko uspešnija.

Tradicija je takođe na strani Parižana. PSŽ je na prethodnih šest prvenstvenih mečeva upisao isto toliko pobeda nad današnjim rivalom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a