OVO SMO SVI ČEKALI! Može li Nole napokon slaviti protiv Kirjosa?

M.M.

10. 07. 2022. u 08:53 >> 09:05

NOVAK Đoković i Nik Kirjos odigraće finalni meč na Centralnom terenu Vimbldona.

ОВО СМО СВИ ЧЕКАЛИ! Може ли Ноле напокон славити против Кирјоса?

FOTO: Tanjug/AP

Život nekada zaista piše čudan scenario, dva momka koja su se najviše borila za pravdu u Australiji na početku godine, sada će stajati jedan preko puta drugog i voditi borbu za trofej, i to onaj najprestižniji, vimbldonski.

Novak će se boriti za svoju 21. grend slem titulu, i nekako sve vodi ka tome da će upravo u Melburnu 2023. i u zemlji iz koje je proteran postati apsolutni rekorder sa 23.

Dug je put do takvog uspeha ali ne i nepremostiv, Rafe više nema, svakako da "bik sa Majorke" preuveličava svoje povrede, ali jedna stvar je i te kako istinita, njegovo telo je istrošeno i u njemu više nema goriva, veliko je pitanje još koliko ćemo ga puta gledati u završnici nekog grend slema, izuzev Rolan Garosa gde bi eventualno i 2023. mogao daleko da dogura.

FOTO: Tanjug/AP

A šta reći za Australijanca, arogantan momak ali često i vrlo simpatičan, milion urađenih nepromišljenih stvari iza sebe, najviše zahvaljujući tom nekom "dečačkom buntu".

Kada su australijske vlasti uhapsile Novaka, Nik je bio prvi od kolega koji je javno stao u njegovu odbranu, a to čak nisu uradili ni srpski teniseri, i bez obzira šta mislili o njemu, taj gest treba poštovati.

Pitanje je i sada da li je momak iz Kanbere promenio mišljenje o dvadesetostrukom grend slem šampionu, ali sigurno da sada postoji taj neki "respekt".

FOTO: AP

Kirjos je rovit, ima problema sa ramenom, međutim, nema sumnje da će danas na teren izaći kao da mu je poslednji meč u karijeri, i to bi moglo biti izuzetno opasno, ali postoji jedna druga jako bitna stvar, ovo će mu biti prvo Grend Slem finale, i koliko god on delovao opušteno, treme će biti. Svestan je da je ulog ogroman, i da možda više nikada neće imati priliku da se nađe u toj situaciji.

Zanimljivo je da su se do sada dva puta sastali i da je Australijanac oba puta trijumfovao, ali ovo je sada Novakov teren, i tu vam je potrebno mnogo više od "lude glave" da bi ga srušili.

Nadamo se "grickanju" vimbldonske trave na kraju meča i velikoj proslavi, idemo Nole!

NAŠ TIP: ukupno setova 4-5 (kvota 1,7)

TIP ZA HRABRIJE: 1.set/meč 2-1 (kvota 5,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni