Drugi reket sveta "gazi" ka polufinalu?

N. R.

05. 07. 2022. u 11:06

DRUGO vimbldonsko četvrtfinale u ženskoj konkurenciji odigraće Mari Buzkova protiv favorizovane Ons Žaber

Други рекет света гази ка полуфиналу?

Foto: Profimedia

Žaber tekuće godine igra svoj ubedljivo najbolji tenis. Pored titule iz masters serije u Madridu, Tunišanka je ove godine osvojila i berlinsku travu (serija 500), napravivši na taj način odličnu uvertiru za Vimbldon.

Drugi reket sveta krase precizni i jaki udarci (što forhend, što bekhend), te u velikom broju slučajeva pomoću njih dolazi u nadređenu poziciju na terenu. Ono što i te kako odgovara londonskoj podlozi jesu drop šotovi i izlasci na mrežu, segmenti igre koje Žaber može koristiti na visokom nivou.

Tunišanka opravdava svoju poziciju na rang-listi, pa je, shodno tome, izjednačila najbolji rezultat sa prošlogodišnjeg Vimbldona, a samopouzdanje koje je prikupila sjajnim rezultatima može joj samo dati dodatni vetar u leđa u pohodu na rezultat karijere i plasman u grend slem polufinale.

Buzkova, 66. igračica sveta, važi za pristojnu defanzivnu teniserku, a može se takođe pohvaliti širokim napadačkim arsenalom, međutim, dosta manjeg kvaliteta nego što je to slučaj kod Tunišanke.

Žaber se smatra izrazitim favoritom, igre koje pruža zasigurno su vredne plasmana u njeno prvo polufinale grend slema, pa pretpostavljamo da će uspeti da napravi taj iskorak i obezbedi svoju borbu za finale Vimbldona. Buzkova će se po prvi put u karijeri naći na Centralnom terenu u Londonu, biće potreban period adaptacije, ne bi li se navikla na najveću svetsku tenisku pozornicu, kako bi ruka postala opuštenija i krenula da udara lopticu na način sa kojim je i ostvaren veliki rezultat za Čehinju. Pretpostavljamo da će Žaber osvojiti prvi set i trijumfovati, praveći brejk u ranoj fazi meča.

NAŠI PREDLOZI:

Žaber – osvaja prvi set i pobeđuje(1.5)

Ukupno gemova prvi set +8,5 (1.4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju