BALKANSKI KLASIK: Sudar dve komšijske države

Novosti online

01. 07. 2022. u 07:37

Danas od 14.30 očekuje nas duel između Crne Gore i Srbije u borbi za plasman od petog do osmog mesta.

БАЛКАНСКИ КЛАСИК: Судар две комшијске државе

FOTO: AP

Nisu uspeli "delfini" da se plasiraju u polufinale i u meču protiv Španije imaju priliku da u „olimpijskoj reprizi“ ponovo dođu do predvorja koje čuva svetsko zlato. Umesto toga gledaćemo novi klasik u duelu za 5.mesto, koje je i na proteklom prvenstvu osvojila Srbija.

Protivnik je Crna Gora, koja je uz muke protiv Japana došla umalo do iznenađenja protiv Španije, ali je prečka zaustavila udarac Bogdana Đurđića.

Ovo će biti još jedan duel ekipa koje se i više nego dobro poznaju.

Budimpešta može biti otrežnjenje pred novo veliko takmičenje, koje nas već u avgustu očekuje u Splitu - Evropsko prvenstvo. Možda je nešto ovako i bilo potrebno mlađim snagama da shvate da su oni sada ti koje su doskoro gledali i veličali. I da je vreme da slušaju i vide da sada njih gledaju.

Novoj generaciji će biti potrebno vreme, a na putu do sazrevanja čekaće i meč protiv Crne Gore.

Doskoro je bilo nezamislivo da u polufinalu nekog velikog turnira ne bude Srbije, Mađarske i Crne Gore. Italija će braniti tron, napadači su Španija, Hrvatska i Grčka, olimpijski vicešampion.

Svaki put kada su naši momci prolazili četvrtfinale stizali su i do medalje, uglavnom, najsjajnije. Neka ovo bude put koji će proći i mlade snage.

Smatramo da je naša selekcija kvalitetnija od komšija ali je granica hendikepa "zanimljiva", tako da ćemo prognozirati da "delfini" neće slaviti sa više od tri gola razlike.

NAŠ TIP: H1 +3,5 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna