NJEGOVO VISOČANSTVO: Irski derbi!

V.D.

25. 06. 2022. u 09:10 >> 09:50

DANAS od 16.45 održaće na hipodromu "Karag" održaće se čuveni "Derbi"

ЊЕГОВО ВИСОЧАНСТВО: Ирски дерби!

Foto: Profimedia

Tri nedelje nakon najpoznatijeg Derbija na svetu u Epsomu, održava se i Derbi u ovoj divnoj ostvrskoj zemlji.

Društvo je malo ali odabrano.

Na startu će se naći osam učesnika u borbi za laskavu titulu, pehar i ček na 570 000 Evra.

Prvi favorit trke je omica simpatičnog imena "Tuesday" (Utorak). Njeni vlasnik i trener su rekorderi ove trke. Trener Ejdan O Brajen je sa svojim pulenima čak 14 puta osvajao ovu trku dok je vlasnik Majkl Tabor slast pobede u Derbiju osetio 15 puta. Zanimljivo je da njen današnji džokej, čuveni Rajan Mur još nema pobedu u ovoj trci što je za njega jako čudno s obzirom na broj pobeda u najjačim trkama širom sveta.

STARTNA LISTA I KVOTE:

1. Boundless Ocean (kvota 50) - veliki autsajder u trci. Najveći uspeh u karijeri mu je plasman na treće mesto u grup 3 nadmetanju. Njegov trener Džim Boldžer je u tandemu sa džokejom Kevinom Meningom osvojio je mnoge trke ali ovoga puta će biti jako teško ponoviti uspeh grla Trading Leather iz 2013.godine sa kojim je ovaj tandem odneo titulu.

2. French Claim (kvota 30) - još jedan autsajder u ovom nadmetanju kome je takođe najveći uspeh treće mesto u grup 3 trci. Kao i gore navedeno grlo ulazi sa jako malim šansama u "trku života".

3. Glory Daze (kvota 50) - možda i najveći autsajder u trci. Pre tri nedelje trčao je u Epsom Derbiju i završio kao 14. u konkurenciji od 17 učesnika. Ovaj ždrebac ima i najmanju zaradu od svih učesnika. U aprilu je slavio na istom ovom hipodromu u trci za konje bez pobede.

4. Hanivall Barca (kvota 10) - jedno od potencijalnih iznenađenja u ovoj trci. Njegov džokej i trener su u tandemu prošle nedelje slavili u grup 1 nadmetanju koje je naša redakcija analizirala za svoje čitaoce. Ovaj ždrebac ima samo jedan start ove godine 20.maja kada je na distanci od 2000 metara slavio na ovom hipodromu. 

5. Lionel (kvota 9) - učesnik ove trke sa najmanje startova. Trčao je tri puta i iz trke u trku podizao formu. Danas ćemo videti da li će to biti dovoljno za visok plasman. Bukmejkeri ga stavljaju na mesto trećeg favorita. Kao i u svim trkama do sada jahaće ga Džejmi Spenser.

6. Piz Badile (kvota 10) - je pulen trenera Donače O Brajena sina čuvenog Ejdena. Trčao je i u engleskom Derbiju gde se plasirao na 12. mesto. Pre tri nedelje je svrstavan u jednog od favorita za obično malo kvalitetniji Derbi u Epsomu a sada kvota na njega raste. Zanimljivo je da su mu bukmejkeri davali veće šanse tada nego sada za pobedu.

7. Westlover (kvota 2,65) - sin čuvenog Frankela u vlasništvu Džadmont farme. U Epsomu je iznenadio plasmanom na treće mesto kada je kvota na njega bila 26. Nakon tog uspeha kladionice mu daju ogromne šanse za prvo mesto u ovoj trci. 

8. Tuesday (kvota 2,4) - prvi favorit trke i jedina "dama" u trci. Ona je trećeplasirana u engleskih "1000 Gvineja" i drugoplasirana u irskom izdanju te trke. Pre tri nedelje slavila je u fenomenalnoj završnici u trci "Epsom Ouks" (Derbi za ženska grla). Ćerka je čuvenog pastuva Galilea. Njen džokej ima dodatni motiv u ovoj trci jer pobeda u Derbiju Irske je jedna od retkih koja fali u njegovoj biografiji. Poslednji put je jedna omica slavila u ovoj trci daleke 1994. godine. Tada je alata Balanchine sa džokejom Frenkijem Detorijem imala isti put kao i Tuesday. Prvo je slavila u trci "Epsom Ouks" da bi u sledećem startu "odnela" Derbi pobedu. Videćemo hoće li to poći za rukom i ovoj omici simpatičnog imena.

NAŠ TIP: Tuesday (kvota 2,4)

TIP ZA HRABRIJE: Hanivall Barca (kvota 10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja