VELIKO FINALE: Spektakl u San Francisku!

M.M.

02. 06. 2022. u 12:44 >> 12:57

KOŠARKAŠI Golden Stejt voriorsa ugostiće Boston seltikse u prvoj utakmici finala NBA lige.

ВЕЛИКО ФИНАЛЕ: Спектакл у Сан Франциску!

FOTO: Tanjug/AP

Očekivano i zasluženo. U finalu najjače lige ćemo gledati dve ekipe koje su prikazale najbolju igru u plej-ofu.

Seltiksi imaju izuzetno čvrst karakter, pokazali su da kada su odbrambeno na svom nivou, jako ih je teško zaustaviti.

Na samom početku su prosto "oduvali" sa terena Bruklin netse rezultatom 4-0, Kevin Durent i Kajri Irving su bili samo "posmatrači".

U sledećoj rundi su nakon deficita od 3-2 neverovatnom igrom izbacili Milvoki, stigli do 4-3 i tako se plasirali u finale Istočne konferencije, gde ih je čekao Majami. Mislili smo da napetije ne može, međutim, na Floridi i u "zelenom gradu" su se vodile gladijatorske bitke, takođe smo gledali maksimalan broj mečeva, a Udokini puleni su brejkom obradovali svoje navijače i postali vladari istoka.

Foto AP

Sa druge strane, Voriorsi su pokazali sav svoj potencijal, prvu rundu su nemilosrdno rešili u svoju korist protiv Denver nagetsa, krajnji rezultat je bio 4-1. U narednoj fazi su imali nešto teži zadatak protiv Memfis Grizlisa, ali Dža Morant i kompanija su mogli do samo dve pobede, momci iz San Franciska im nisu dopustili više od toga.

U finalu zapada su se sve nade polagale u Luku Dončića, verovalo se da će Slovenac nadigrati popularnu "spleš braću", međutim, to nije bilo realno, izostala je podrška saigrača.

Izabranici Stiva Kera su "završili posao" nakon pet mečeva. Voriorsi su na svom parketu u eliminacionoj fazi bili dominantni, u devet utakmica su upisali isto toliko pobeda.

FOTO: Tanjug/AP

Večeras nas očekuje pravi spektakl, mogu li Džejson Tejtum i saigrači naći rešenje da sruše neosvojivu tvrđavu? Stef Kari i Klej Tompson su verovatno najbolji šuterski tandem svih vremena, kada su na svom nivou, ne postoji odbrana koja ih može zaustaviti, kažnjavaju i najmanju grešku protivnika.

Poslednji put kada su se sastali u regularnom delu Seltiksi su slavili rezultatom 88-100, međutim, ovo sada je skroz drugačija situacija. Naša procena je da će domaćin na krilima svojih navijača zabeležiti trijumf i povesti sa 1-0 u seriji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest