LUDNICA NA FLORIDI: Sve karte se bacaju na sto!

M.M.

29. 05. 2022. u 13:41 >> 12:23

KOŠARKAŠI Majamija ugostiće Boston u poslednjoj utakmici finala istočne konferencije.

ЛУДНИЦА НА ФЛОРИДИ: Све карте се бацају на сто!

Foto Profimedia

Seltiksi su bili samo pobedu udaljeni od finala lige, međutim, jedan čovek je ukrao šou.

Džimi Batler, 30. pik na draftu iz 2011. godine je postavio lični rekord u plej-ofu, imao je učinak od 47 poena, 9 skokova i 8 asistencija.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu i već na kraju prve četvrtine stekli zalihu od 7 poena, međutim, u drugom kvartalu domaći igrači su zaigrali bolje, vratili su se u igru i posle 24 minuta rezultat na semaforu je glasio 46-48.

Poslednja deonica nam je donela dosta neizvesnosti, Majami je konstantno imao blagu prednost, i na kraju uspeo da privede meč kraju.

FOTO: Tanjug/AP

Na terenu je te noći postojala samo jedna figura, ona sa brojem 22 na leđima. Prvoj zvezdi Majamija najveća podrška su bili Kajl Lauri koji je za 36 provedenih minuta na parketu ubacio 18 poena, i Maks Strus koji je dodao 13.

U poraženom taboru najbolju partiju je pružio Džejson Tejtum, momak sa univerziteta Djuk je van igre proveo samo 3 minuta, meč je završio sa 30 poena i 9 skokova, Derik Vajd i Džejlen Braun su ubacili 22, odnosno 20 koševa.

Izabranici Erika Spolstre su "opalili" 35 puta iza linije 7,24, i pogodili su u 15 navrata, u odnosu na protivnika koji je imao učinak 11/33.

Još od otvaranja serije smo najavljivali da bi majstorica mogla odlučivati finalistu lige. Ko će zagospodariti Istokom znaćemo nakon 48 minuta igre ukoliko kao šlag na tortu ne vidimo i produžetke.

Džimi je pokazao da poseduje čvrst karakter i da je prosto rođen da rešava plej-of utakmice, sa druge strane imamo Tejtuma koji je u stanju da napravi čudo, što smo najbolje videli u prvoj rundi protiv Bruklina kada je ofanzivno i defanzivno delovao neverovatno.

Foto: Profimedia

"Zeleni grad" na finale čeka još od 2010. godine i navijači se nadaju da će im njihovi ljubimci ispuniti želju.

Na Floridi je malo drugačija situacija, oni su sezone 2019/2020 osetili čari igranja same završnice, tako da sigurno još uvek evociraju uspomene.

Verujemo da će se večeras igrati čvršće nego ikad, sve karte su bačene, ulog je preveliki, finalista može biti samo jedan, ovo su jedne od onih utakmica za koje bi pojedini igrači i život dali.

Teško je prognozirati pobednika pa smo se odlučili da stavimo akcenat na poene, naša procena je da zadata granica neće biti prebačena.

NAŠ TIP: -197,5 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)