MAGIJA TRAJE: "Špansko čudo" ispisuje istoriju!

M.M.

08. 05. 2022. u 09:18

KARLOS Alkaraz i Aleksadar Zverev odigraće finalni meč na centralnom terenu "Manolo Santana" u Madridu.

МАГИЈА ТРАЈЕ: Шпанско чудо исписује историју!

FOTO: Tanjug/AP

Brejk na samom startu, devetnaestogodišnji tinejdžer iz Mursije otvara duel kao da su iza njega stotine mečeva na turu, međutim, dvadesetostruki Grend slem šampion postavlja stvari na svoje mesto i vraća izgubljeno, a zatim i dobija set u taj brejku.

Mladi Karlos je slomljen, ne može psihički da se nosi sa situacijom. Ali ne, to su samo očekivanja ljubitelja "belog sporta", taj epilog se nije desio.

Popularni "mali Čarli" kreće još jače, pogađa iz svake pozicije i podiže publiku posle svakog poena. Konsantno se bodri govoreći sebi u bradu čuveno špansko "vamos".

Klinac je osetio trenutak. Počeo je da se "hrani" energijom sa tribina i na terenu je delovao prosto neustrašivo, posle 130 minuta igre volonteri su počeli da spremaju teren za odlučujući set.

FOTO: Tanjug/AP

Šta se dešava u nastavku? Mnogi, tačnije, svi momci njegovih godina bi se nakon dva seta sa najboljim igračem svih vremena emotivno i fizički ispraznili, ali Karlos nije jedan od tih momaka, deveti igrač sveta je "čudo od deteta" i sa razlogom je tu gde jeste.

Ništa nije uspelo ovog skromnog ali samouverenog dečaka da slomi psihički, čak ni propuštena meč lopta pri rezultatu 5-4.

U Trinaestom gemu odlučujućeg seta je "leteo", nije hteo da se probudi iz životnog sna, želeo je ono što je njegovo, ono za šta je krvavo trenirao 15 godina.

Meč lopta je, korak u stranu, i hirurški precizan takozvani "Insajd in". Predstava je gotova. Rodio se novi ljubimac španske publike. Semafor se gasi nakon 3 sata i 40 minuta igre. Na istom je stajalo 6-7 7-5 7-6.

Na "teniskom nebu" sijaju mnoge zvezde, ali trenutno je najsjajnija ona pod imenom Karlos Alkaraz. Srećno Čarli!

NAŠ TIP: Alkaraz - Zverev 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba