DOMAĆIN JE U OČAJNOJ FORMI: Na utakmicama gostujućeg tima pada četiri gola po meču

O. M.

10. 06. 2023. u 09:18

AKUREJRI dočekuje Filkjir u 11. kolu najbolje islandske lige. Meč je na programu ove subote od 16 časova.

ДОМАЋИН ЈЕ У ОЧАЈНОЈ ФОРМИ: На утакмицама гостујућег тима пада четири гола по мечу

FOTO: Profimedia

Domaći tim je prošle godine bio vicešampion, ali ove godine već posle nepotpunog 11 kola zaostaje 14 bodova za liderom Vikingurom. Sa samo četiri pobede i 14 poena su peti na tabeli. Razlog je očajna forma u poslednjih pet kola kada su zabeležikli čak četiri poraza, dok su u prvih šest izgubili samo jednom. Jedino je Keflavik u lošijoj formi od Akurejrija poslednjih mesec dana.

Na tih pet utakmica Akurejri je primio čak 16 golova, što je više od tri po meču, dok su u prvih šest kola primali u proseku tačno gol po utakmici. Takođe, napadači su na tih pet utakmica postigli gol samo na jednoj.

Filkjir se ove sezone vratio u najviši razred islandskog fudbala kao šampion druge lige i trenutno im dobro ide jer su osmi na tabeli, ne tako daleko od mesta koje vodi u plej-of za šampiona.

Za razliku od Akurejrija oni su loše počeli sezonu pa su preokrenuli i sada su u nizu od četiri meča bez poraza. Na njihovim utakmicama pada mnogo golova, gotovo četiri po meču, a oni sami nijednom u prethodnih deset kola nisu uspeli da sačuvaju mrežu.

Prethodne tri godine igrali su samo u Liga kupu. Akurejri je ovog februara pobedio sa 2:1, dok je prošle godine u Rejkajviku bilo 2:2.

Samo Fram je ove sezone primio više golova od Akurejrija i Filkjira pa je i ovde goleada u najavi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 4+ (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)