GVARDIOLIN SITI ISPISUJE ISTORIJU? Inter se uzda u raspucanog Lautara Martineza u finalu

V.M.

10. 06. 2023. u 11:25 >> 11:25

U večerašnjem finalu Lige šampiona Mančester siti će pokušati da dođe do prvog ''ušatog'' trofeja protiv Intera koji juri svoj četvrti.

ГВАРДИОЛИН СИТИ ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ? Интер се узда у распуцаног Лаутара Мартинеза у финалу

Foto: Profimedia

Siti će večeras imati priliku da ispiše istoriju i osvoji drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala. Do sada je osvojio Premijer ligu, a proteklog vikenda je dodao i FA kup u svoje vitrine savladavši Mančester junajted sa 2:1 golovima kapitena ekipa Ilkaja Gundogana.

Sa druge strane, Inter takođe juri tirpletu, doduše malo drugačiju. Zauzeo je treće mesto u Seriji A, a pored toga osvojio dva kupa. U Superkupu je bio bolji od Milana (3:0), a krajem maja Lautaro Martinez ga je nosio do pobede protiv Fiorentine (2:1) u finalu Kupa Italije.

Pep Gvardiola je leta 2016. došao u Mančester siti i osvojio je sve što se osvojititi može sem Lige šampiona u kojoj nije imao uspeha sa ''građanima''. Najveći uspeh do sada im je finale 2020. godine u kojem su izgubili od Čelsija minimalnim rezultatom. Ipak, deluje da je ovo Sitijeva sezona, jer ekipa iz Mančestera izgleda nezaustavljivo na terenu što su i pokazali u dosadašnjem toku takmičenja.

''Građani'' su se prošetali kroz grupnu fazu, a nakon toga su redom izbacivali Lajcpig, Bajern i Real Madrid. Posebno je impresivna bila pobeda u revanšu protiv Reala, kada je na ''Etihadu'' posle 90 minuta stajalo 4:0.

Mnogi stručnjaci tvrde da je taj meč bio ''predavanje baklje'' starog šampiona novom vladaru, ali Inter će imati šta da kaže na stadionu ''Kemal Ataturk''. Inzagijeva četa je uhvatila zalet u pravom trenutku i sa dosta samopouzdanja ulazi u ovaj meč. Naime, na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, ''neroazuri'' su slavili čak devet puta, a uz to su doživeli poraz od novopečenog prvaka Italije, Napolija (0:1).

Što se tiče same Lige šampiona, Inter je u ''grupi smrti'' izbacio Barselonu i zajedno sa Bajernom prošao u osminu finala u kojoj je pogotkom Lukakua izbacio Porto (1:0,0:0). Nakon toga se susreo sa još jednim portugalskim predstavnikom, Benfikom, koju je rutinski savladao ukupnim rezultatom 5:3, dok je u polufinalu u ''Derbiju dela Madonina'' dva puta slavio protiv Milana, (2:0 u prvom i 1:0 u drugom susretu).

''Neroazuri'' su pet puta u svojoj istoriji igrali u finalima Lige šampiona, tri puta su slavili (1964,1965,2010), dok su u dva navrata osetili gorčinu poraza (1967,1972).

Ono što raduje oba trenera je to što nema značajnijih izostanaka, Voker i Mkhitarijan su imali problema sa povredama u završnici sezone, ali očekuje se da budu spremni i nastupe ukoliko Gvardiola, odnosno Inzagi to zahtevaju od njih.

Današnji rivali nikada nisu međusobno igrali u zvaničnim duelima, dva puta su se sastajali u prijateljskim i tu su oba tima upisala po pobedu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: G1+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju