NEĆE BITI PENALA: Fudbalski savez Španije ima novo pravilo kod nerešenih rezultata

O. M.

08. 06. 2023. u 11:24 >> 11:24

ALAVES dočekuje ekipu Eibara u revanšu polufinala plej-ofa La Lige 2, popularne Segunde. Meč je na programu u četvrtak od 21 čas.

НЕЋЕ БИТИ ПЕНАЛА: Фудбалски савез Шпаније има ново правило код нерешених резултата

FOTO: AP

Prva utakmica ovih rivala na stadionu Eibara završena je nerešeno 1:1, tako da oba tima imaju aktivan rezultat pre odlučujućih devedeset minuta. Alaves je poveo golom Sile u devetom minutu a poravnanje Ejbaru doneo je u prvom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu fudbaler slavnog imena, Stoičkov.  

Nije naravno reč o bugarskoj legendi koja trenutno radi kao stručni konsultant na jednoj španskoj televiziji, nego o Huanu Dijegu Molini Martinezu, španskom fudbaleru čiji otac je kao veliki obožavalac nekadašnje Zlatne lopte želeo da sina nazove po njemu, ali je majka uložila veto na ovu odluku pa je dečak dobio tradicionalno špansko ime a ocu za utehu, ostao je nadimak.

Alaves je sezonu završio na 4. mestu na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Eibar, ali je zbog boljeg međusobnog skora bio ispred njih na tabeli (2:0 i 0:0). 

Ova informacija je od velikog značaja pred meč ovih rivala, s obzirom na to da je FS Španije odlučio da se u slučaju istog rezultata igraju samo produžeci. Ukoliko se pobednik ne zna ni posle dodatnih 30 minuta, neće se izvoditi penali, već će tim koji je na kraju sezone bio bolje plasiran na tabeli plasirati se u narednu rundu.

Alaves je poslednji put poražen kod kuće u ligi krajem decembra od Levantea, a od tada je primio samo pet golova kada je domaćin. S obzirom da Alavesu i na ovom meču odgovara remi, verujemo da će u meč ući maksimalno koncentrisano i da će svoju šansu čekati iz kontre.

Iako je do pet kola pre kraja Eibar bio glavni kandidat za direktan plasman u La ligu ,sezonu je završio na petom mestu zbog niza od četiri meča bez pobede.

Eibar je remizirao sa Granadom 1:1 i Hihonom 2:2 i zabeležio dva minimalna poraza, od Las Palmasa i Rasinga. Da je Eibar uspeo da dobije samo jedan od ova četiri duela, našao bi se u top 2 i otišao direktno u popularnu "Primeru". 

Opšti utisak je da su baskijci bili bolji rival u prvoj utakmici ali nisu imali sreće i spretnosti da realizuje terensku inicijativu. Odlučujući trenutak dogodio se u 73. minutu kada je Arbila dobio drugi žuti karton.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,35) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a