OKRŠAJ NEKADAŠNJIH FUDBALERA ZVEZDE: Najavljeni kao kapitalna pojačanja, a sada se bore za mesto u Erediviziji

O. M.

06. 06. 2023. u 14:13 >> 14:13

ALMERE dočekuje Emen u prvom meču finala baraža za popunu holandske Eredivizije. Utakmica je na programu ovog utorka od 20 časova.

ОКРШАЈ НЕКАДАШЊИХ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Најављени као капитална појачања, а сада се боре за место у Ередивизији

Foto: Profimedia

Domaćin je u plej-of dospeo kao trećeplasirani u Erstediviziji, drugom razredu takmičenja, dok je Emen takmičenje u Erediviziji završio kao 16, što mu je donelo mesto direktno u polufinalu baraža.

Almere je imao težak put do finala. Najpre je u četvrtfinalnom dvomeču sa Ajndhovenom morao da igra produžetke u revanšu na svom terenu. Prva utakmica pripala je Ajndhovenu sa 1:0, a u revanšu je bilo 2:1 za Almere koji je produžetke izborio golom Limbombea u četvrtom minutu nadoknade. Almere je u produžecima postigao još jedan gol, vredan plasmana u polufinale, a strelac je bio nama dobro poznati Radživ van la Para, koji je od marta ove godine član "crnih ovaca".

Protivnik u polufinalu bio je Venlo koji je u četvrtfinalu bio bolji od favorizovanog Mastrihta, a pokazao se kao tvrd orah i za Almere. Obe utakmice završene su identičnim rezultatom 1:1, pa se posle produžetaka pristupilo penalima. Van la Para je promašio prvi penal, ali nijedan igrač Venloa nije pogodio pa je dalje otišao Almere.

Junak je bio golman Nordin Baker koji je odbranio čak tri penala, dok je Sulejman Aluš loptu poslao nebu pod oblake. 

Emen je prošle godine osvojio Erstediviziju i direktno se plasirao u elitni razred holandskog fudbala, gde se nije baš najbolje snašao, ali je uspeo da izbegne direktno ispadanje, manje svojom zaslugom, a više očajnim igrama i rezultatima Kambura i Groningena. 

"Crveno-beli" su bili slobodni u četvrtfinalu baraža, a u polufinalu su za protivnika dobili NAC Bredu protiv koje su pokazali razliku u kvalitetu i prošli u finale ukupnim rezultatom 4:1 (2:1 u gostima i 2:0 kod kuće).

Po kvalitetu su trenutno nešto iznad Almerea, ali današnje gostovanje može da bude opasno za njih jer je domaćin svestan da su im šanse u revanšu mnogo manje nego danas na njihovom "Janmaru".

Oba trenera imaju priličnih problema sa povredama, mada je strateg Almerea Aleks Pastor u znatno težoj situaciji jer sigurno neće moći da računa na četvoricu, a možda i na petoricu. Manel Roho se povredio u revanšu protiv Venloa, Džejden Pinas protiv Ajndhovena, Kornelijus Hansen ne igra od sredine aprila, a Fez Matoa od novembra prošle godine. Pod znakom pitanja je i Belgijanac Milan Korin.

Džef Hardeveld, Mart Lider i Majkel Kiftenbeld ostaju u igri za sastav Emena uprkos povredama kolena, dok Rui Horhe Mendes nastavlja da se bori sa problemom mišića. Povređen je i Turčin Gučlu, ali još od letos tako da ne može ni da se kaže da je konkurent za sastav ako se i oporavi do večeras. U njegovom odsustvu mesto u napadu zauzeo je još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde - Rišairo Živković.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi