GOREĆE NA SARDINIJI: Može li Ranijeri ekspresno da vrati Kaljari u elitu?

V.M.

08. 06. 2023. u 13:13 >> 13:14

U prvoj utakmici finala baraža za plasman u Seriju A, ''ostrvljani'' će dočekati Bari.

ГОРЕЋЕ НА САРДИНИЈИ: Може ли Ранијери експресно да врати Каљари у елиту?

Foto: Profimedia

U prvoj utakmici finala baraža za plasman u Seriju A, Kaljari će dočekati Bari.

Nakon što je prošle godine ispao iz elite domaći tim traži ekspresan povratak u Seriju A, dok je sa druge strane gost pre 12 meseci igrao u Seriji C i pokušaće da ostvari drugu uzastopnu promociju.

Nakon što mandat Fabija Liveranija nije dao rezultate, Kaljari je početkom januara preuzeo "stari lisac" Klaudio Ranijeri. Iskusni stručnjak je prodrmao ekipu i njegova četa je sa 60 osvojenih poena zauzela peto mesto, što je bilo dovoljno za plasman u plej-of.

U prvoj rundi ''ostvrljani'' su savladali Veneciju sa 2:1, dok su u zanimljivom dvomeču u polufinalu ukupnim rezultatom 3:2 obezbedili plasman u finale i sada su na korak od povratka u Seriju A nakon samo 12 meseci neigranja u njoj.

Sa druge strane, Bari je igrao dobro tokom čitave sezone i regularni deo takmičenja je završio na trećem mestu sa 65 sakupljenih bodova. Za razliku od svog današnjeg rivala, gost je plej-of započeo u polufinalu.

 ''Crveno-beli'' su izgubili prvi meč protiv Sudtirola sa 1:0, ali su se konsolidovali pred revanš na svom ''Svetom Nikoli'', slavili istim rezultatom i zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone obezbedili plasman u finale.

Na duelima ovih timova u tekućoj sezoni viđene su dve dosta ujednačene utakmice, u prvoj je na Sardiniji slavio Bari sa 0:1, dok je u drugoj viđena podela bodova, 1:1.

U redovima domaćina odsustvovaće Dosena, dok će kod gosta meč propustiti Riči, Galano i Pučino.

Verujemo da će Kaljari ostati neporažen na Sardiniji kao i da neće biti previše golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije