BASKIJSKI DERBI ZA POVRATAK U LA LIGU: Eibaru i Alavesu direktna promocija izmakla za bod

O. M.

03. 06. 2023. u 11:15

ALAVES gostuje Eibaru u prvoj utakmici polufinala plej-ofa za popunu španske La lige. Meč se igra ove subote od 21 čas na stadionu ''Ipurua''.

БАСКИЈСКИ ДЕРБИ ЗА ПОВРАТАК У ЛА ЛИГУ: Еибару и Алавесу директна промоција измакла за бод

Foto: Profimedia

Ovim dvema ekipama direktna promocija izmakla je za samo jedan bod. Eibar je do 38. kola bio lider na tabeli da bi sezonu završio kao peti sa 71 bodom, koliko je sakupio i četvrtoplasirani Alaves koji je zahvaljujući boljim međusobnim susretima stekao pravo da revanš u ovom dvomeču igra na svom stadionu. 

Prošle sezone, nakon ispadanja kluba iz La lige, na ''Ipuruu'' se vratio Gaicka Garitano, trener koji je 2014. ostvario istorijski uspeh kada je uveo Eibar u elitni rang takmičenja. Iako je do poslednjeg kola bio lider Segunde, klub je završio ligaški deo sezone na trećem mestu, posle čega je već na prvom koraku u doigravanju zaustavljen od kasnijeg pobednika, Đirone.

Ove godine, posle petog mesta u Segundi posle duge i naporne sezone, ponovo su blizu, a prva prepreka im je susedni baskijski klub Alaves, koji je prethodne sezone ispao iz La lige. Ono što će biti najveća nada Eibara pred ovaj ključni duel je domaći teren i granitna odbrana. Tokom regularnog dela na svom terenu u ''Ipurui'', pretrpeli su samo dva poraza i primili samo 13 golova u 21 odigranom meču.

Ovo je duel dve izrazito domaćinske ekipe, s tim što je Alaves bezopasniji u gostima nego Eibar.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!