KRAJ SPARTINE SEZONE IZ SNOVA? Ekipa iz Roterdama 15 godina čeka na pobedu protiv Utrehta

O. M.

01. 06. 2023. u 10:15

UTREHT dočekuje Spartu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa holandske Eredivizije za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Meč se igra ovog četvrtka od 20.45 na stadionu Galgenvard u Utrehtu.

КРАЈ СПАРТИНЕ СЕЗОНЕ ИЗ СНОВА? Екипа из Ротердама 15 година чека на победу против Утрехта

Profimedia

U regularnom delu sezone Sparta je završila kao peta sa 59 bodova, dok je Utreht bio šesti sa 54.

Sparta je u poslednjoj ligaškoj utakmici ubedljivo savladala Groningen u gostima sa 5:0. Prethodno je na svom terenu pobedila ekipu Kambur sa 4:1, pa u ovaj dvomeč ulazi sa velikim samopouzdanjem.

S druge strane, Utreht je na svom terenu savladao Emen sa 3:2, iako je poslednjih pola sata igrao s igračem manje, a u tom periodu je i postigao pobedonosni gol. Domaćin je na svom terenu vezao četiri utakmice bez poraza, a dva gola Emena bila su jedina koje je primio u tom periodu.

Utreht nema poraz od Sparte još od oktobra 2008. godine, a u tom periodu ostvario je 14 pobeda uz tri nerešene utakmice. Ove sezone pobedio je 3:1 na svom terenu i 3:0 u Roterdamu.

Zanimljivo je da je Utreht i prošle godine sezonu završio na sedmom mestu, doduše sa sedam bodova manje nego ove sezone. Tada je u polufinalu plej-ofa ispao od Vitesea iako je u prvoj utakmici ostvario pobedu od 3:1, jer je u gostima poražen sa 3:0.

S druge strane, Sparta je napravila veliki skok, pošto je prošle godine tek pobedama u poslednja tri kola uspela da izbegne ispadanje iz lige. Ove godine "gladijatori" su osvojili čak 24 boda više nego prošle.

Najzaslužniji za to je golman Nik Olij koji je začarao mrežu. Manje golova od Sparte primili su samo Tvente, koji je potencijalni protivnik u finalu plej-ofa, Fejenord i AZ Alkmar.

Utreht će igrati bez defanzivca Majka van de Horna nakon crvenog kartona koji je zaradio u utakmici protiv Emena. Njegovo mesto verovatno će zauzeti Modibo Sanjan, mada šanse za to ima i Ruben Klajvert, sin legendarnog Patrika.

Sparta će verovatno igrati u najjačem sastavu nakon što je trener Moris Stajn odmarao nekoliko igrača protiv Groningena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate